Lütfü Bölen: “10 yıldır bugün için çalışıyoruz”

Saadet Partisi Bayburt İl Teşkilatı Bayburt Belediye Başkan Adayı olarak Lütfü Bölen’i, düzenlenen toplantıyla kamuoyuna duyurdu. Saadet Partisi İl Teşkilatında gerçekleşen toplantıya Saadet Partisi İl Başkanı Suphi Kılbaş, Merkez İlçe Başkanı İsmail Bağlar, Merkez İlçe ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Bir çalışma yaptıklarını ve adının da siyaset olduğunu vurgulayan Saadet Partisi İl Başkanı Suphi Kılbaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi:"Seçim, seçmek, seçim yapmak, ilk insan Hz Adem ve o güne kadar periyodik bir şekilde süre gelen bir olaydır. Yani insanın yaratılışından bugüne kadar her dönem birileri çıkmışlar ve bu insanların iradesine talip olmuşlardır. Bu yeni bir olay değildir. Politika demiyorum, siyaset bizim inancımızın bir kurumudur. Siyaset insanları, ülkeleri, devletleri idare etme sanatıdır. Ama birileri inancı adına, kültürü adına, değerleri adına bir dönem çıkmış ‘ey insanlar, ey ahali, bakın biz bu yönetime tabiyiz, biz bu işe tabiyiz ama bizim yönetimiz, bizim felsefemiz budur" demişlerdir. Birileri de çıkmış kendi kültürlerinden, kendi ahlaklarından, kendi kimliklerinden kaynaklı bir takım görüşler ortaya koymuşlardır.

Lütfü Bölen: “10 yıldır bugün için çalışıyoruz”

Lütfü Bölen: “10 yıldır bugün için çalışıyoruz”

Saadet Partisi Bayburt İl Teşkilatı Bayburt Belediye Başkan Adayı olarak Lütfü Bölen’i, düzenlenen toplantıyla kamuoyuna duyurdu. Saadet Partisi İl Teşkilatında gerçekleşen toplantıya Saadet Partisi İl Başkanı Suphi Kılbaş, Merkez İlçe Başkanı İsmail Bağlar, Merkez İlçe ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Bir çalışma yaptıklarını ve adının da siyaset olduğunu vurgulayan Saadet Partisi İl Başkanı Suphi Kılbaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Seçim, seçmek, seçim yapmak, ilk insan Hz Adem ve o güne kadar periyodik bir şekilde süre gelen bir olaydır. Yani insanın yaratılışından bugüne kadar her dönem birileri çıkmışlar ve bu insanların iradesine talip olmuşlardır. Bu yeni bir olay değildir. Politika demiyorum, siyaset bizim inancımızın bir kurumudur. Siyaset insanları, ülkeleri, devletleri idare etme sanatıdır. Ama birileri inancı adına, kültürü adına, değerleri adına bir dönem çıkmış ‘ey insanlar, ey ahali, bakın biz bu yönetime tabiyiz, biz bu işe tabiyiz ama bizim yönetimiz, bizim felsefemiz budur" demişlerdir. Birileri de çıkmış kendi kültürlerinden, kendi ahlaklarından, kendi kimliklerinden kaynaklı bir takım görüşler ortaya koymuşlardır.

Kim siyaset adına bu şehrin hizmetine, bu ülkenin yönetimine, bu insanlığın yönetimine talibim diyorsa, dini adına bir hizmete talip oluyor demektir. Bu ülkede her dönem birileri, kendi inancından, kendi tarihinden, kendi örf ve ahlakından koparak siyaset yapmışlardır. Ama hiç bir zaman başarılı olamamışlardır. Neden? Çünkü bir milletin kültürü, kendi inancıyla alakalıdır. Bir milletin ahlakı, kendi inancıyla şekillenir. Bir toplumun, bir ülkenin idaresi, kendi iradesiyle şekillenir. Bu değişmez bir kuraldır.

Her partide olduğu gibi bizde istişare ettik. Bütün kardeşlerimiz bir takım isimleri ortaya koydular. 5-6 tane isim vardı. Hepsi birbirinden değerli kardeşlerimizdi. İsmi geçen kardeşlerimle de bire bir konuştuk. Ve dediler ki, bu emaneti, bu görevi bu Şehr-i Emin görevini en güzel şekilde Lütfü kardeşimiz yapar. Biz bu kardeşimizi aramızdan köyü tekrar şehir yapsın diye hizmete gönderiyoruz. Biz bu kardeşimize, bu şehrin Şehr-i Emin’i ol, bu kavme hizmet götür diyoruz.”
 
Saadet Partisi Bayburt Belediye Başkan Adayı Lütfü Bölen ise partililere hitaben şöyle konuştu:

"Bayburt’un sahipsizliği emaneti ehline verilmediği için olmuştur. Seçimlere 2-3 ay kala diğer adaylarda ortaya çıkacaktır. Kavgaları, dövüşleri bir bitsin, seçimlere 2-3 ay kala ortaya çıkacaklardır. Önlerini ilikleyecekler, dükkan dükkan, mağaza mağaza gezecek, sarılacaklar ama ya seçimden sonra… Bu defa biz onlara ulaşmak için şu uğraşlara girişeceğiz; önümüzü ilikleyeceğiz, bir aracı bulacağız, dayılarını arayacağız, amcasına rica edeceğiz. Kısaca seçimden sonra, kendilerine ulaşmak mümkün olmayacaktır. Daha önce de söylemedik mi bunları? Söyledik.
 
Milli Görüş gömleğini çıkaranlar ayazda kalmışlardır. Bayburt’ta 5 yılda 6 tane Belediye Başkan Yardımcısı değişti. Biri geliyor, biri gidiyor. Tam 6 tane. Gidecektir. Çünkü bir gecede, Milli Görüş gömleğini arkandan çıkarırsan, ayazda kalırsın ayazda. Sen bu insanların geleceğini düşünmezsen, sen bu insanların aç mı, bu insanlar gece nasıl yatıyor, kömürü var mı? diye düşünmezsen ayazda kalırsın ayazda. Ne varmış şimdi Bayburt’ta? Biz 1994 yılında 3 Ç ile kapattık. Çöp, çamur, çukur. Aradan 15 yıl geçti, hangi vatandaşa soruyorsam kentte çöp var, çamur var, çukur var diyor. Hatırlayın, Esentepe Mahallesinde baktığımızda, Saat Kulesi’ne kadar çamur vardı. Zahit Mahallesine araba çıkar mıydı? Çıkmazdı. Şingah Mahallesinin ara sokakları çamurdan geçilir miydi? Geçilmezdi. Kısaca bütün yollar bitmişti. Bugün geldiğimiz noktada aynı sorun var ne var? Çöp. Çamur. Çukur. Ne var? Su sorunu var. Ne var başka? Alt yapı sorunu var. Hayır arkadaşlar, bu memlekette tek sorun var, o da üst yapı var ya üst yapı, işte o, üst yapıyı da değiştireceğiz inşallah.

Ben diğer adaylar içinde çalışacağım, onların çocukları içinde çalışacağım. Bizim kimsenin kişiliğiyle, ailesiyle işimiz yok. Ve herkesi kucaklayacağız. Herkese sarılacağız. Biz yaptık, yapacaklarımıza da devam diyeceğiz. Bizim projelerimiz hazırlanıyor ama bir gecede değil. Biz 10 yıldır çalışıyoruz. Bir gecede proje hazırlayıp, bir gecede aday tespiti yapıp seçimlere çıkmıyoruz.

 4.5 yıl içinde bir Belediye Başkanı 6 tane Belediye Başkan Yardımcısı değiştirdi. Ben süremedim, arabayı al sen sür. Süremezsiniz. Bugün kimi getirirseniz getirin, o araba bozuk, yürümesi mümkün değil. Seçimleri kaybettiğimiz gün cadde cadde gezerek, herkese teşekkür ettik. Hiç kimseye kırılmadık. Niye? Çünkü biz bugünde, yarında birbirimize lazımız. Düğünümüzde, hastalığımızda, sağlığımızda bir birimize lazımız. Neticede burası bir İl olsa da, ben bir aile gibi görüyorum. Ailede bir ferdin diğerine darılması, kırılması da mümkün değildir. Şimdi diyoruz ki, bu araba daha yürümüyor. Bu halk, buna artık mazot koymasın. Peki bu halk ne yapacak şimdi? Allah nasip ederse Saadet denilen bir arabayla yoluna devam edecek. Sağlam bir araç oldu mu, en acemi şoföre de verseniz, belki duvara toslar geçer, sağa toslar geçer ama hedefine ulaşır. O sağlam arabada Saadet’tir. 

Beni bu memlekette tanımayan çok azdır. Yeni Cami’nin önünde limon sattım. Ulu Cami’nin önünde ayakkabı boyadım. Zahire Pazarı’nda hamallık yaptım. Garsonluk yaptım, lokantacılık yaptım. Devamlı aranızda oldum. Değişik mahallelerde oturdum. 10’a yakın farklı caddede esnaflık yaptım. Bugüne kadar dostlarım, arkadaşlarım oldu. Bir tane komşum gelsin desin ki, senden razı değilim, bugün istifamı veririm. Bir tane esnaf komşum gelsin desin ki, senin komşuluğundan razı değilim, istifamı veririm.”

 


Lütfü BölenÖZGEÇMİŞİ:

Saadet Partisi Bayburt Belediye Başkan Adayı Lütfü Bölen; 1958 yılında Bayburt ilinde doğdu. Sivil toplum örgütlerinde uzun yıllar yöneticilik yaptı. Esnaf Odaları Yönetim Kurulu Üyeliği, Kahvehaneciler Lokantacılar ve Otelciler Oda Başkanlığı ve Bayburtspor’un her kademesinde görev aldı. Saadet Partisinde 10 yıldır siyaset yapan Bölen, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.