Küçükler DABB’ın başına geçti

Bayburt Postası -  Erzurum, Malatya, Bayburt, Iğdır, Ardahan, Ağrı ve Bingöl’ün il ve ilçe belediyelerinin katılımıyla kurulan Doğu Anadolu Belediyeler Birliği, ilk kez toplandı. Bölge illerinden gelen belediye başkanı ve meclis üyelerini, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Ahmet Küçükler, birlik üyeleriyle hem tanıştı, hem de görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda, birlik üyelerince aday gösterilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği’nin Başkanlığı’na seçilirken, 1’inci Başkan Vekilliği’ne Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 2’inci Başkan Vekilliği görevine ise, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut getirildi.

Küçükler DABB’ın başına geçti

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet KüçüklerBayburt Postası -  Erzurum, Malatya, Bayburt, Iğdır, Ardahan, Ağrı ve Bingöl’ün il ve ilçe belediyelerinin katılımıyla kurulan Doğu Anadolu Belediyeler Birliği, ilk kez toplandı. Bölge illerinden gelen belediye başkanı ve meclis üyelerini, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Ahmet Küçükler, birlik üyeleriyle hem tanıştı, hem de görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda, birlik üyelerince aday gösterilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği’nin Başkanlığı’na seçilirken, 1’inci Başkan Vekilliği’ne Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 2’inci Başkan Vekilliği görevine ise, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut getirildi.

Birliğin Meclisi Katip Üyelikleri’ne Sevgi Acar ve Mehmet Yaşar Mert seçilirken, Encümen Üyelikleri’ne Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz getirildi.

Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, Ferkan Akbulut, Recep Kaplan ve Zihni Tekman ise, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği’nin Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine seçildiler.

Belediyeler arasında işbirliği

Oturum sonunda bir konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Küçükler, bu birliğin bölge ve illeri açısından önemini anlattı. Birliğin, bölgedeki illerin çoğunluğunu kapsadığını belirten Küçükler, kısa vadedeki hedefin, bölgenin tamamına hitap etmek olduğunu dile getirdi.

Küçükler, “Bildiğiniz üzere Türkiye Belediyeler Birliği var, bütün belediyeler, o birliğin doğal birer üyesi durumundalar. DABB, Bölgesel bir birlik olduğundan yöresel ittifakla çalışması faydalı olur. Birliğimizin amacı, bölge insanına daha aktif hizmet yapmak ve yöresel sıkıntılara daha çabuk çözüm bulabilmektir. Bu açıdan birlikteliği çok faydalı buluyorum. Bunun için işbirliği içinde olacağız.” diye konuştu.

Doğu Belediyelerinin sorunları aynı

Bölge illerinin, genel anlamda aynı özellikleri taşıdıklarını ve hemen hemen aynı kaderi yaşadıklarını vurgulayan Küçükler, daha çok tarım ve hayvancılıkla uğraşılması ve iklim şartlarının ağır olmasının, Doğu Anadolu Bölgesi’nde, daha çok sıkıntı çeken, kaynak ve şehirleşme ihtiyacı duyan belediyelerin bulunmasına neden olduğunu kaydetti. Küçükler, “Bunun için DABB’nin hizmetlerimiz açısından aktif olması gerekir. Şu an yasalaşmayı bekleyen tasarılar var; gerek DABB olarak, gerek TBB olarak, bu tasarılara aktif olarak görüş bildiriyoruz. Belediyelere daha fazla hakların tanınabilmesinin yanında, hakkımız olanı da kaybetmemek için çalışmalar yürütüyoruz. Mesela Belediyelerin lehine olacak payların dağıtımı ile ilgili bir çalışma var. Bizi yakından ilgilendiriyor. Nüfusu 2 binin altında olan beldelerde nüfusa göre değil de, mutlaka rakam esas alınarak payların verilmesi şeklinde bir çalışma var. Bu da önemli bir gelişme. Üzerinde duruyoruz, kısmet olursa bu düzenlemeden çok sayıda belediyemiz müspet anlamda istifade edebilecek.” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.