Bayburt seçimlerinde kadının adı geçti

Seçimlere sayılı günler kala, meydan toplantıları, esnaf ziyaretleri, yemekli oturumlar derken ilk defa kadının, kadınların adı geçti. Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları İl Başkanlığı, düzenlediği dayanışma gecesi ile hem partilerine destek vermiş oldu, hem de 5 Aralık 1934 yılında kazandıkları seçme ve seçilme hakkını hatırlayarak “biz de varız” dediler. MHP Genel Merkezi Kadın Kolları Genel Sekreteri Aysel Eser, “siyasetin için de kadınlar olarak biz de varız ve düşünülenin aksine çok güçlüyüz” dedi. Eser, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cenab-ı Hak kâinatı yarattığında, önümüze o kadar çok çeşitli yol çıkarmış ki, ancak hangi yoldan giderseniz gidin her yolun kesiştiği bir nokta olmuş. O da birlik ve beraberlik noktası. Cenab-ı Allah ne bizlerin birlikteliğini, ne milletimizin birlikteliğini bu dünyadan silmez umarım.

Bayburt seçimlerinde kadının adı geçti

Progarama  MHP Genel Merkezi Kadın Kolları Genel Sekreteri Aysel Eser katıldıSeçimlere sayılı günler kala, meydan toplantıları, esnaf ziyaretleri, yemekli oturumlar derken ilk defa kadının, kadınların adı geçti. Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları İl Başkanlığı, düzenlediği dayanışma gecesi ile hem partilerine destek vermiş oldu, hem de 5 Aralık 1934 yılında kazandıkları seçme ve seçilme hakkını hatırlayarak “biz de varız” dediler. MHP Genel Merkezi Kadın Kolları Genel Sekreteri Aysel Eser, “siyasetin için de kadınlar olarak biz de varız ve düşünülenin aksine çok güçlüyüz” dedi. Eser, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cenab-ı Hak kâinatı yarattığında, önümüze o kadar çok çeşitli yol çıkarmış ki, ancak hangi yoldan giderseniz gidin her yolun kesiştiği bir nokta olmuş. O da birlik ve beraberlik noktası. Cenab-ı Allah ne bizlerin birlikteliğini, ne milletimizin birlikteliğini bu dünyadan silmez umarım.

29 Mart yerel seçimlere yaklaştığımız şu günlerde 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren Türkiye’de tarihinde hiç olmadığı kadar çok büyük bir çoğunlukla iktidara gelmiş bir siyasî parti var. AKP, 2 dönem iktidar oldu. Aslında ben kendi şahsım adına çok mutlu olmuştum. Türkiye’mizi bekleyen o kadar çok sorunlar vardı ki ve bizim güzel insanımızın iyiliğe, refaha, mutluluğa ve güzelliklere o kadar çok ihtiyacı vardı ki. Ama aradan zaman geçtikçe umutlarım suya düştü maalesef. Eminim sizler de aynı şeyleri düşünüyorsunuz.

Mevcut iktidar, gelir gelmez daha ayakların tozuyla bir Avrupa Birliği sevdasına tutuldular. Elbette ki TC Devletinin belirli anlaşmalar geçerlidir ama o senden bir şey istiyorsa sizde ondan bir şey istersiniz, böyle geçerlidir.

 

 

 

 

 

 

 

Binlerce yıl kardeşçe yaşamış, aç ve sefil bir şekilde topraklarımızı hep birlikte vatanlaştırdığımız atalarımız, farklı etnik gruplar, o zaman birlikte değiller miydi? O zaman da bu etnik gruplar yok muydu? O zaman da atalarımıza aynı oyunu yaptılar ama atalarımız buna kanmadı. Onlar biliyorlar ki Türk Milleti topla tüfekle kanla yıkılmaz, ancak kendi aralarındaki birliktelikleri bozulduğunda, herkes kendi çıkarına düştüğü zaman yıkılırlar. Bunu yapmak istiyorlar. Biz çok unutkan bir milletiz, çok çabuk kanıyoruz. İyi öyle de, herkes anadilini kendi evinde konuşabilir. Ancak devletin resmi bir dili olmalıdır öyle değil mi? Anayasamızda da böyle deniyor.

Seçimlerde MHP’den Bayburt Belediye Başkanlığı için aday olan İdris Aydın seçimlerin yapılacağı son güne kadar çalışmalarını aralıksız sürdürecektir. Belediyecilik hizmettir. Ve Belediye Başkan Adayı olan İdris Aydın da bu hizmetin ehlidir. Ve öyle inanıyorum ki Bayburtlu kardeşlerim, 30 Mart sabahı belediyeyi ehline teslim edecektir."

MHP Genel Merkezi Kadın Kolları Genel Sekreteri Aysel Eser’in ardından bir konuşma yapan MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İdris Aydın,  “kadınlarımızın görüş ve önerilerinin hizmet anlayışımızda büyük bir yeri vardır” dedi. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayburt’umuzun sorunlarını hemen hepimiz biliyoruz. Su sorunumuz, altyapı sorunumuz kanalizasyon sorunumuzun yanı sıra yeşil bir Bayburt sorunumuz var. Ama en önemli sorunumuz göç. Bu konuda ben şunu belirtmek isterim ki, siyasetle, ticaretin ana ham maddesi insan. İnsanın olmadığı bir yerde ne ticaretten söz edebiliriz, ne de ticaretten.

1985 yılında Bayburt’un nüfusu 150 bin civarlarında iken, 2000 yılında 97 bin 500 ve 2008 yılında Bayburt’un nüfusu 70 bine düşmüşse bunun geniş ayrıntılarıyla düşünülmesi lazımdır. İnşallah yapacağımız hamlelerle taşın altına elimizi sokarak bu büyük sorunumuza da çare bulacağız. Bu konuda belediyenin dışında herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır.”

MHP Genel Merkezi Kadın Kolları Genel Sekreteri Aysel Eser, MHP Gümüşhane İl Başkanı Orhan Narman, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İdris Aydın ve MHP Belediye Meclis Üyesi Yemen Akbulut’un katıldığı programda, ilginin ve coşkunun yüksek olduğu gözlendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.