Bahçeli, yeni milletvekilleriyle buluştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve yeni seçilen milletvekilleri ile bir araya geldi.

Bahçeli, yeni milletvekilleriyle buluştu
Bayburt Postası - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve yeni seçilen milletvekilleri ile bir araya geldi. Anadolu Hotels'te gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Tanışma yemeğine katılan isimlerden biri de MHP Bayburt Milletvekili Dr. Karabey Kadri Karaoğlu oldu.

Bahçeli, “Zor bir seçim süreci yaşandı ve iktidar partisi devlet imkanlarını kullandı. Buna rağmen MHP seçimden oyunu artırarak çıktı. 75 ilde oyumuz arttı. Bunun için hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.



MHP’nin koalisyona kapısını kapatmadıklarını, toplumda kasıtlı olarak böyle bir algı oluşturulmak istendiğini dile getiren Bahçeli, “MHP olarak koalisyon için şartlarımız bellidir. Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlar içine çekilmesini, çözüm süreci denilen ihanet sürecine son verilmesini, 17-25 Aralık soruşturmaları ile başlayan sürecin tamamlanarak yolsuzlukların üstüne gidilmesini ve anayasada devletin temel niteliklerinin değişmemesini istiyoruz. Bu şartları kabul eden herkesle görüşmeye hazırız ve kapımız açık, bekliyoruz” diye konuştu. Ocak 2009’da başlatılan çözüm sürecine ve oluşturulan akil adamlar heyetlerine vurgu yapan Bahçeli, “Çözüm süreci denilen sürecin başlangıcında Polis Akademisi’nde 12 gazeteci ve sonrasında 83 akil adam vardı. Bu kişiler şimdi nerede? Bir AKP-HDP koalisyonu kurulması için neden çalışmıyorlar? Neden AKP-MHP koalisyonundan söz ediliyor da AKP-HDP koalisyonundan bahsedilmiyor? Akil adamlar bu süreçte devreye girmeli ve süreç ortaklığı bulunan bu iki partiyi ikna etmeli ki sürecin de ne olduğu görülsün” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ayrıca, 7 Haziran'daki genel seçim sonuçları ve koalisyon ihtimalleri konusunda fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.