“Trafik yönetmeliğinde hukuk garabeti var”

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, "Türkiye'de trafik yönetmeliği, sadece belirli sürücü ve yolcuların koruyucu tertibat kullanmalarını zorunlu kılıyor. Bu bir hukuk garabetidir" dedi.

“Trafik yönetmeliğinde hukuk garabeti var”
Bayburt Postası - CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, "Türkiye'de trafik yönetmeliği, sadece belirli sürücü ve yolcuların koruyucu tertibat kullanmalarını zorunlu kılıyor. Bu bir hukuk garabetidir" dedi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Eyidoğan, geçtiğimiz günlerde Kayseri ve Bayburt'ta meydana gelen, 24 kişinin ölümü ve 41 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazalarına dikkati çekerek, BM kriterlerine göre, istisnasız her sürücü ve yolcu için emniyet kemeri kullanımı şartının Türkiye'nin iç hukukunda halen yer almadığını söyledi.

Yürürlükte olan Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi ile ilgili “Bir grup sürücü imtiyazlı hale getiriliyor” diyen Eyidoğan, "Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 150. maddesine göre, yerleşim yeri içinde ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan araç sürücüleri, M2 ve M3 sınıfı minibüs ve otobüsler ile dolmuş ve otomobillerindeki yolcular, geri gitme ve park yerlerinde 25 kilometre hızla seyreden sürücüler; yakın koruma, harekat, tatbikat, ve devriye görevi yürüten ya da olaylara müdahale eden askeri ve genel kolluk görevlilerinden sürücü ve yolcu konumunda bulunanlar, acil servis görevlileri emniyet kemeri kullanmak zorunda değiller. Yani bir grup sürücü imtiyazlı hale getiriliyor. Bu bir hukuk garabeti değil de nedir? Hukukumuz sınıfta kalmıştır" dedi.

Konuşmasında trafikte ölüm ve yaralanmaların öncelikli problemler arasında olduğunu belirten Eyidoğan, yollarda trafik kontrolü bulunmadığını, yolların karanlık ve bakımsız olduğunu, bunun sonucunda bozuk yol satıhlarının ölümlü kazalara yol açtığını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.