BAYDER'de Dede Korkut hikayelerinin verdiği mesajlar anlatıldı

Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği’nde Dede Korkut ve Dede Korkut Hikâyelerinin verdiği mesajlar anlatıldı.

BAYDER'de Dede Korkut hikayelerinin verdiği mesajlar anlatıldı

Bayburt Postası - İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından yürütülen ‘Kültürel Değerlerimizle Geleceğe Yürüyoruz’ projesi kapsamında gerçekleştirilen programda Bayburt Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Recai Hançer, hikâyeleriyle Dede Korkut’un Türk kültüründeki yeri ve önemine değindi.

Türk kültür mirasının en önemli köşe taşlarından birinin (kültünün) Dede Korkut Hikâyeleri olduğunu söyleyen Hançer, Dede Korkut hikâyelerinin çok edebi ve zevki yüksek bir dile sahip olduğuna dikkat çekti.

Dede Korkut Hikâyelerini okuyanların kendilerini kar sularında çimmiş, at sırtında gezmiş bir bozkır çocuğu olarak hissedebildiğini dile getiren Hançer, sunumunda hikâyelerden bölümler sunarak, verilmek istenen mesajlarla Dede Korkut Hikâyelerinden dünyayı anlamanın mümkün olduğunu söyledi.

Programa katılım sağlayan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise kimliği korumanın önemli olduğu günümüzde bu tür faaliyetlerin ve ortamların çokça olması gerektiğini vurguladı.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, Recai Hançer’e teşekkür belgesi takdim ederek, desteklerinden dolayı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Program; İmdat Sancar, Mustafa Gökoğlan, Uğur Dündar, Yunus Emre Ayçiçek, Serdar Eslek’in sahne sunumlarının ardından katılımcılara verilen ikram ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.