Bölge gazetecileri, Nahçıvan’da bir araya geldi

Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in 7.ölüm yıldönümü sebebiyle Nahcıvan Azadlık Meydanı’nda düzenlenen anma törenine katılmak üzere Nahçıvan’a giden Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığında Erzurum ve bölge illerinden gazetecilerin bulunduğu heyet, tarihi - turistik mekânlar ile üretim merkezlerinde incelemelerde bulundu. Nahçıvan Dışişleri Bakanlığı görevlisi Nadir Caferov’un rehberliğinde gerçekleşen gezi programında ise Şehitlik, Haydar Aliyev Müzesi, Eshab-Kehf Mağarası, Hatıra Müzesi, Nahçıvan Tarih Müzesi, Mumine Hatun Türbesi, Hazreti Nuh Türbesi ve Duzdağ Fizyoterapi Merkezinin de aralarında bulunduğu tarihi ve turistik mekânlar ile şehir turu yer aldı.

Bölge gazetecileri, Nahçıvan’da bir araya geldi

Eski ve ebedi Türk toprağı; Nahçıvan...Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in 7.ölüm yıldönümü sebebiyle Nahcıvan Azadlık Meydanı’nda düzenlenen anma törenine katılmak üzere Nahçıvan’a giden Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığında Erzurum ve bölge illerinden gazetecilerin bulunduğu heyet, tarihi - turistik mekânlar ile üretim merkezlerinde incelemelerde bulundu. Nahçıvan Dışişleri Bakanlığı görevlisi Nadir Caferov’un rehberliğinde gerçekleşen gezi programında ise Şehitlik, Haydar Aliyev Müzesi, Eshab-Kehf Mağarası, Hatıra Müzesi, Nahçıvan Tarih Müzesi, Mumine Hatun Türbesi, Hazreti Nuh Türbesi ve Duzdağ Fizyoterapi Merkezinin de aralarında bulunduğu tarihi ve turistik mekânlar ile şehir turu yer aldı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ile Erzurum, Bayburt, Iğdır illerinden yerel basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı geziye, Türkiye’den ev sahibi olarak Iğdır Asılsız Ermeni Soykırımı İddialarıyla Mücadele Derneği (ASIMDER) Başkanı Göksel Gülbey de eşlik etti. Nahçıvan’daki Türkiye Başkonsolosluğunu ziyaret ederek Başkonsolos Ayhan Enginar ile bir süre görüşen heyet, daha sonra Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Kalkınma Bakanlığı Dış İlişkiler Müdürü Emin Zeynelov’un sunduğu, ülkenin ekonomik durumu ile ilgili brifinge katıldı.

Brifingde Zeynelov, Türk işadamlarını ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti, ülke ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Nahçıvan Gazeteciler Birliği ile bir araya geldi...

Gezinin son gününde ise Nahçıvan’da yayınlanan Şark Kapısı(Şarg gapısı) gazetesinde Nahçıvanlı medya mensupları ile bir araya geldi. Nahçıvan gazete ve televizyon yetkililerinin yer aldığı görüşmede, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ile Nahçıvan Gazeteciler Birliği arasında mesleki işbirliği konusunda çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Nahçıvan Ali Meclis Başkanlığı’nın daveti üzerine bu ülkeye giden Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti heyeti, gezinin ardından yurda döndü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.