Genç yazarlardan, ustalara ithaf

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), orta öğretim öğrencileri tarafından kaleme alınan öyküleri kitaplaştırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğiyle BAYPROJE tarafından orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ödüllü ‘Öykü Yazma Yarışması’na katılan öğrencilerin öyküleri bir kitapta toplandı...

Genç yazarlardan, ustalara ithaf

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), orta öğretim öğrencileri tarafından kaleme alınan öyküleri kitaplaştırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğiyle BAYPROJE tarafından orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ödüllü ‘Öykü Yazma Yarışması’na katılan öğrencilerin öyküleri bir kitapta toplandı.

Yarışmanın birincisi Gökçedere Lisesi öğrencilerinden Elif Akdağ’ın öyküsü ‘’Ya umut olmasaydı’’ ismiyle yayınlanan kitap, Detay Yayıncılık aracılığıyla okuyucuyla buluştu.

Eğitimcilere ithaf

206 sayfa olarak baskısı yapılan ve 42 öyküyü içeren kitapta, yarışmada ilk üçe giren öykülerle birlikte mansiyon ödüllü ve jüri tarafından seçilen öyküler de yer aldı. Prof. Dr. Hülya Argunşah, Yrd. Doç. Dr. Şahika Karaca, Türksav Başkanı Yahya Akengin, edebiyatçılar Ali Kemal Temuçin ve Ayhan Dursun’dan oluşan jüri tarafından seçilen eserlerin yer aldığı kitap, Ahmet Hasbi Aker, Kemal Güney, Mehmet Hocaoğlu, Ekrem Kocatürk, Bahri Sorgucu, Selahattin Tuncer, Cemal Yetişen, Ali Tepiroğlu ve Cemal Koçer gibi Bayburt eğitim tarihinde hizmetleriyle tanınan eğitimcilere ithaf edildi.

Kitapta ayrıca Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Jüri Başkanı Prof. Dr. Hülya Argunşah ve Jüri üyesi edebiyatçı Ali Kemal Temuçin’in yarışmada yaptıkları konuşmalar da yer alıyor.

Kitabın BAYPROJE Yönetim Kurulu imzalı önsözünde ise şu ifadelere yer verildi:

“Yazma kültürü vazgeçilmezdir”


“Yazmak, yazarak düşünmek, mantıklı düşüncenin geliştirilmesinde belirleyici rol oynamaktadır. Nesiller arasında bilginin aktarılarak kalıcılığının ve yeni bilgilerin türetilmesinin sağlanmasında da yazma kültürü vazgeçilmezdir. Böylece bilginin kontrolü, denetlenebilirliği ve bilimsel nitelik kazanması da sağlanmış olabilmektedir. Başarılı yazı yazabilmek için, başkalarının yazdıklarını okumak, onlardan faydalanabilmek gereklidir. Okunan metinlerin ayrıntılı bir şekilde ele alınarak bütünün parçalarının anlaşılması ve aralarındaki ilişkilerinin tespit edilebilmesi için, sağlam analiz ve değerlendirme tekniklerinin tercih edilmesi önemlidir. Zira bir metinden faydalanmak üzere, değerlendirme sürecini tamamlayarak kazanılan deneyim, yapılacak yazılı faaliyeti daha etkili kılabilir. Bu nedenle okuma ve yazmanın birbirlerinin ayrılmazları ve destekleyici oldukları kabul edilebilir.”

Gelecek sene ‘Hayalimdeki Bayburt’

“Bu düşünceden hareketle, Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) olarak, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında orta öğretim öğrencileri arasında ödüllü “Günlük Tutma Yarışması” ile başlattığımız yazma kültürüne katkıda bulunma faaliyetimizi, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında “Öykü Yarışması”yla devam ettirdik. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında da “Hayalimdeki Bayburt” konulu “Kompozisyon Yarışması”yla bu etkinliğimizi sürdürecek ve böylece önemli bir görev kabul ettiğimiz Bayburt’ta geleceğin edebiyatına ve edebiyatçılarına katkıda bulunma işini, sürdürme yolunda gayret göstereceğiz.”

Teşekkür

“Bu münasebetle en başta Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, Bayburt milli eğitim camiasıyla sıcak ilişkiler kurduk. Yarışmanın değerlendirme jürisinin başkanı Sayın Prof. Dr. Hülya Argunşah’ı ödül töreninden bir gün önce akşam, öğretmen evinde, Milli Eğitim Müdürü’nün de katılımıyla, edebiyat öğretmenlerimizle buluşturduk. Bu sıcak sohbet toplantısında, yarışmaya katılan öğrenciler arasından jürinin tespit ettiği özel yetenekler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu, ilgili öğrenciler desteklenmesi hususunda Hülya Hanım dilek ve temennilerini dile getirdi. Sponsor olarak bu projemizi destekleyen kıymetli hemşerilerimiz Alper Yazoğlu ‘na, Suat Müftüoğlu’na ve Recai Altunel’e çok teşekkür ederiz. Jüri üyelerimiz Prof. Dr. Hülya Argunşah’a, Yrd. Doç. Dr. Şaika Karaca’ya, Yahya Akengin’e, Ali Kemal Temuçin’e ve Ayhan Dursun’a; Bayburt Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’a tekrar teşekkürlerimizi sunuyor gelecek eğitim-öğretim yılının projesini yürütmek üzere birlikteliğimizin devamını dileriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.