BAYDER Kültür Sohbetleri'nde "Bayburt'un İnsan Hafızası" sunumu

Şair Baki Tosun BAYDER Kültür Sohbetleri’nde “Bayburt’un İnsan Hafızası” adlı kitabı tanıttı. 

BAYDER Kültür Sohbetleri'nde "Bayburt'un İnsan Hafızası" sunumu

Bayburt Postası - Bayburt Tarih-Kültür Edebiyat Derneği tarafından haftalık düzenlenen kültür sohbetleri programı aralıksız olarak devam ediyor.

Kenan Abdullahoğlu’nun kaleme aldığı “Bayburt’un İnsan Hafızası” adlı eser şair Baki Tosun tarafından 3 haftalık bir sunum periyodu ile tanıtıldı. 

İlk hafta kitabın Samanyolu bölümün Erzurum Kongresi üyeleri Abdullahoğlu Zahit Efendi, Alemdârzâde Mehmet Tevfik Efendi, Bayburt Müdafaa-yı Hukuk Cemiyeti Kurucusu Müftü Fahreddin Efendi’den bahseden Baki Tosun, ikinci hafta Bayburt’un eğitim tarihinin önemli isimlerinden Hoca Ahmet Hasbi Efendi, Mahmut Kemal Yanbey, Bayburt’un ilk halk bilimcilerinden bir olan Maşukbeyzade Mehmet Turan Bey, Kara Yusuf Pehlivan’ın eşi Anna Yakovlevna Yemelina hakkında bilgiler verdi. Tosun son hafta sunumunda ise Bayburt Postası Gazetesi kurucusu Osman Okutmuş, Müftü Mehmet Ergül, Hüseyin Avni Abdullahoğlu gibi isimlerin hayat hikâyelerine değindi. 

“Bayburt’un İnsan Hafızası” adlı eserin yazarı Kenan Abdullahoğlu’nun Bayburt’un çok iyi bir bileni olduğunu ifade eden Baki Tosun, kitapta anlatılan isimlerin her birinin birbirinden değerli kişiler olduğunu söyledi.

Tosun’a sunumlarının ardından BAYDER Başkanı Fatih Dündar tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. 

Programda İmdat Sancar sözlü kültürün günümüze taşıdığı bar türkülerinden söyledi. Şiirlerin okunmasıyla devam eden program Uğur Dündar’ın sahne alması ve koro türküler ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 3 ay önce

güzel etkinlikler