BAYDER'de usta isimlerden âşıklık geleneği icrası

Bayburt Tarih-Kültür Edebiyat Derneği’nce haftalık olarak gerçekleştirilen Kültür Sohbetlerinde âşıklık geleneğinin başarılı iki önemli ismi sahne aldı.

BAYDER'de usta isimlerden âşıklık geleneği icrası

Bayburt Postası - Bayburt Tarih-Kültür Edebiyat Derneği’nce yürütülen ‘Kültürel Değerlerimizle Geleceğe Yürüyoruz’ projesi kapsamında gerçekleştirilen programda; aşıklık geleneğinin temsilcilerinden Âşık İhsan Yavuzer ve Âşık Rahim Sağlam aşık severlerle buluştu.

Usta âşıklar programda divan, muamma, taşlama, güzelleme ve koçaklama dallarında örnek atışmalar gerçekleştirerek gelenek hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Aynı zamanda BAYDER üyesi olan Aşık İhsan Yavuzer ve Aşık Rahim Sağlam hikayeli aşık türkülerine de yer verdiler.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, usta çırak ilişkisiyle asırlarca süregelen aşıklık geleneğinde günümüz ustalarının neredeyse çırak bulamayacak duruma geldiğini söyledi. Dündar, bu geleneği icra etmenin ve icra ettirmenin kıymetli olduğunu belirterek desteklerinden dolayı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Programda Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise geleneğin yaşatılmasının toplum ve kültür açısından önemli olduğuna dikkat çekerek geleneği yaşatanlardan Âşık İhsan Yavuzer ve Aşık Rahim Sağlam’a teşekkür etti. Başkan Memiş, usta âşıklara BAYDER adına teşekkür belgesi takdim etti.

Program, aşıklar tarafından seslendirilen koçaklama koro türküleri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.