Dr. Fatih Eşki'nin "Rusça Gazetelerde Kafkas Cephesi" adlı eseri yayımlandı

Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Mehmet Eşki'nin "Rusça Gazetelerde Kafkas Cephesi (1914-1917)" adlı eseri yayımlandı.

Dr. Fatih Eşki'nin "Rusça Gazetelerde Kafkas Cephesi" adlı eseri yayımlandı

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Fatih Mehmet Eşki'nin doktora çalışması kitaplaştı. "Rusça Gazetelerde Kafkas Cephesi (1914-1917)" adlı kitap Nobel Bilimsel Yayınları'ndan okuyucu ile buluştu. 

"Rusça Basın Tarihi", "Savaşın Başlaması ve Kafkas Cephesi'nin İlk Yılları", "Kafkas Ordusunun Son Yılları: Rus Kafkas Ordusu'nun İleri Harekâtı" adlı üç bölüm başlığı altında onlarca konu başlığıyla dikkat çeken eserde "Çoruh Vadisi'nin En Güçlü Bölgesi: Bayburt" başlığı altında Kop'ta verilen destansı mücadele ele alınıyor. 

480 sayfa hacimli kitabın önsözünde çalışma ile ilgili görüşlerine yer veren Dr. Fatih Mehmet Eşki  şunları kaydediyor:

"Birinci Dünya Savaşı’nda önemli bir yeri olan Kafkas Cephesi’ne de Rusça gazeteler tarafından yoğun ilgi gösterilmiştir. Kafkas Cephesi’ne gönderilen muhabirler aracılığı ile en son gelişmelerin öğrenilmesinin yanı sıra askeri hareketlilik, asker ve subay mektupları, siyasi yorum ve değerlendirmeler, stratejik gelişmeler, işgal edilen şehirleri tanıtma yazıları, esir askerler gibi birçok konu Rus kamuoyuna aktarılmıştır. Ayrıca en yetkili makam olan Rus Kafkas Ordusu Karargah Merkezi tarafından son askeri gelişmeler günü gününe duyurulmuştur. Bu çalışmanın amacı 1914-1917 yılları arasında yaşanan Türk-Rus mücadelesinde Kafkas Cephesi’ni başta askeri olmak üzere çok farklı yönlerden ele alan Rusça gazeteler üzerinden incelemektir." 

Bayburt Savunması'nı da içine alan Kafkas Cephesi'ni ilk kez Rusların gözünden ele alan bu değerli esere internet kitap satış adreslerinden ulaşılabilir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut 2 ay önce

Hocam başarılarının devamını dilerim

Avatar
Ayıdan post, Moskof'tan dost olur mu? Niye olmasın 2 ay önce

İlimizin ve bölgemizin Rus işgaline farklı bir pencere açan bu kıymetli çalışmadan ötürü kıymetli hocama teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.