Bayburt'ta kitapseverler için yeni bir mekân: Beytül Hikme

Bayburt’ta kitapseverler için yeni bir mekân daha açıldı.

Bayburt'ta kitapseverler için yeni bir mekân: Beytül Hikme

Bayburt Postası - Genç girişimci Mehmet Akbaş tarafından açılan Beytül Hikme Kitap Okuma Evi Osman Okutmuş caddesindeki Reyhan Pasajı’nın içerisinde hizmete girdi.

Abbasiler döneminde açılan ve Müslümanların ilk kütüphanesi olarak bilinen Betül Hikme ismini verdiği yeni işyerinin kapılarının tüm kitapseverlere açık olduğunu söyleyen Mehmet Akbaş, tarih ve  edebiyat kitapları başta olmak üzere öğrenciye yönelik tüm sınavlara dair kitapların mevut olduğu işyerinde müşterilere okuma salonu olarak da hizmet verdiklerini söyledi.  

LGS, TYT, AYT, KPSS ve ALES sınavlarına dair tüm kitapları bulundurduklarını, bunun yanı sıra edebiyat ve tarih yönünden hem roman, hem araştırma inceleme, hem biyografi anlamında önemli eserleri okuyucu ile buluşturduklarını söyleyen Mehmet Akbaş, her geçen gün yozlaşan kültürün önünde bir direniş noktası olarak durmak ve gençleri daha çok okumaya kendilerini geliştirmelerine yönlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Akbaş, sahaf görevi de üstlendiklerini ve müşterilerine kitap değişimi gibi seçenekler  sunduklarını söyledi. 

Beytül Hikme Kitap Okuma Evi olarak zaman zaman edebiyat ve tarih sohbetleri de düzenlediklerini ifade eden Akbaş, haftalık programlar düzenleyerek söyleşileri artıracaklarını dile getirdi.  

Lise Tarih öğretmeni Özcan Akbaş'ın oğlu olan ve Erzincan'da Müzik bölümündeki öğrenimini sürdüren Mehmet Akbaş, tüm kitapseverleri Beytül Hikme Kitap Okuma Evi'nin sunduğu ayrıcalıklardan faydalanmaya davet etti.  


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.