BAYPROJE Öykü Yarışması'nda ödüllerin tamamını kız öğrenciler kazandı

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından düzenlenen öykü yarışması sonuçlandı. 6 ödülün tamamını kız öğrenciler kazandı.

BAYPROJE Öykü Yarışması'nda ödüllerin tamamını kız öğrenciler kazandı

Bayburt Postası - Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile BAYPROJE Koordinatörlüğünde düzenlenen Orta Öğretim öğrencileri öykü yarışması sonuçlandı.

Her yıl Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ödül töreni bu yıl pandeminin gölgesinde kalarak Bayburt Konaklama'da ailelerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

6 ögrencinin dereceye girdiği yarışmada birinciliği Gamze Ay, ikinciliği Büşra Dirayen, üçüncülüğü Semiha Aktürk kazandı. Mansiyon ödülleri ise, Züleyha Karadoğan, Rabia Akdoğan ve Zennure Gökhan'a gitti.  

BAYPROJE Başkanı Prof. Dr Rıfat Yıldız, yarışmanın Bayburt'ta geleceğin edebiyatçılarını yetiştirmesi anlamında önemli olduğunu kaydederek, "Öğrencilerimizin yazması bizler için çok kıymetli, her zaman destekçileri olacağız. Öğrencilerimiz yazsın, okusunlar, bizler en büyük destekçileri olmaya hazırız. Tüm öğrencilerimizi bu vesileyle tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. Yıldız, öğrencilere ailelerinin soy kütüklerini yazmalarını önerisinde bulundu. 

BAYPROJE Yönetim Kurulu Üyesi Akın Bayrak ise, yazma kültürünün önemine değinerek böylesi projelerin öğrencilerin yazmasına teşvik eden projeler olduğunu, yazarak gelecek nesillere belgeler bırakmanın tarihe notlar düşmesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. 

Bayburt Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Yeşil de dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, projeyi desteklediklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'sözlü tarih çalışması' projesinden bahseden Yeşil, "70 yaş üzeri insanlarla öğrencilerimiz röportaj yapıyor, ses kaydı alıyor, bu ses kayıtlarını dinliyor yakın tarihe ışık tutmak için onları kaydediyor, biz ise bunları yazılı tarihe çevirerek yakın tarihe ışık tutması için bir çalışma yürütüyoruz. Biz bu çalışmamızı yaptık, şu an yazım aşamasındayız" şeklinde konuştu.

Ödüllerin verildiği programa Bayburt Öğretmenevi Müdür Yardımcısı ve Yarışma Jürisi Ayhan Dursun, Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlık Müdürü Ekrem Hatipoğlu, okul müdürü, öğretmenleri ile öğrenci aileleri katılım sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.