MTTB Bayburt Şubesi, Bosna Hersek'in asırlık geleneğini Bayburt'a taşıdı

Milli Türk Talebe Birliği Bayburt Teşkilatı, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş olan camiye gelen çocuklara harçlık geleneğini Bayburt'ta uyguladı.

MTTB Bayburt Şubesi, Bosna Hersek'in asırlık geleneğini Bayburt'a taşıdı

Bayburt Postası - Çocukların camiye gelmesini, alışmasını teşvik etmek amacyla Bosna Hersek'te uygulanan asırlık gelenek Bayburt'ta da canlandırıldı.  

MTTB Bayburt Teşkilatı mensupları Bayburt merkezde bulunan camileri, cemaatle namaz kılındığı zamanda ziyaret ederek çocukların ayakkabılarının içerisine harçlık bıraktı.  

Konuyla ilgili açıklama yapan MTTB Bayburt İl Başkanı Mehmet Asif Alan, "Camiler çocukların sesleri ve neşeleri ile daha da güzel olmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımız camiye geldikleri zaman buradan ayrılırken mutluluklarının artmasına vesile olmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Balkan Türklerinin geleneklerinde yer alan ve namaz kılmaya camiye giden çocukların ayakkabılarına harçlık bırakma geleneğini Bayburt'umuz da teravih namazları ile başlatmış olduk. Bütçemizin imkanları dahilinde camilere gönderdiğimiz arkadaşlar, çocukların ayakkabılarının içerisine konulan harçlıklar vesilesiyle, onların namaz bitiminde eve daha da neşeli ve mutlu dönmesine katkı sunmaktadır. Böylece çocukların camiye tekrar gelmesi ve alıştırması konusunda motive ettiği umulmaktadır. İnşaallah bizlerde bu geleneği Bayburt'ta canlandırmaya çalışacağız ve devam edeceğiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammet Salih Kurt 2 yıl önce

Çok ince bir düşünce emeği geçenlerden Allah razı olsun

Avatar
Mehmet 2 yıl önce

Aferin size, tebrik ederim.

Avatar
Enver 2 yıl önce

Allah razı olsun çocuklar.

Avatar
KUDRET ÇENDEK 2 yıl önce

Çok güzel bir davranış , tebrik ederim canı gönülden

Avatar
Haydar 2 yıl önce

Eferim ola uşağlar.Gendi harçlıklarızdan, size verilen hayır parasından.Talebeyken ihtiyaç duyduğuz paradan artırıp da gendizden ufak çocukları camiye teşvik etmeye çalıştız.Beki ambu yaşlılara,godamanlara;sizi eleştirip de Allah yolunda harcamayanlara,yaptığızı bilinçlendirme çalışması değil de reklam olarak görenlere örnek olursuz.Allah yardımcız olsun.

Avatar
DEVAMI 2 yıl önce

Etkinliğin devamı olursa güzel bir adet kazanmış olur.

Avatar
Mülayim 2 yıl önce

Para kirli bir metadır!
Para kirli bir metadır!
Para kirli bir metadır!