Demir: "Hastane yönetimi hakkında hukuki süreç başlatacağım!"

Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Cemil Demir, hastane yönetimi hakkında hukuki süreç başlatacağını bildirdi.

Demir: "Hastane yönetimi hakkında hukuki süreç başlatacağım!"

Bayburt Postası - Yenilir-yutulur iddialarda bulunmayan Demir, hastane yönetimine cevaplamaları üzerine sorduğu sorularda, Bayburt Devlet Hastanesi'nde birçok haksız uygulamanın yapıldığını iddia ediyor.  Demir'in iddialarında despot yönetim, haksız kazanç, adam kayırmacılığı, yemek hizmeti gibi konular yer alıyor. 

Bayburt Devlet Hastanesi çalışanlarının hastane yönetiminin akıl almaz, anlamsız ve aşağılayıcı tavırlarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, hukuki süreç başlatacağını belirten Demir açıklmasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Çalışanlarımızın motivasyonunu ve iş verimliliğini arttırmak, vatandaşlarımıza da daha iyi hizmet sunmak için çalışması gereken hastane yöneticileri. hem sağlık çalışanlarına hem de sendikamızın çalışmalarına balta vuruyor. Hastane ziyaretlerimizde üyelerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda mobbing başta olmak üzere birçok haksızlığın yapıldığı tarafımıza iletildi.
 
Sağlık-Sen olarak öncelikli olarak hedefimiz çalışanlarımızın motivasyonu, sosyal ve ekonomik haklarıdır. Bu bağlamda Bayburt Devlet Hastanesinde yaşanan sorunların çözümü ve hukuki yollar ile alakalı çalışmalarımızı başlatacağız. Çalışanlarımızdan aldığımız şikâyetleri siz değerli basın mensupları ile paylaşma mecburiyeti doğmuştur. Çünkü gelinen noktada sorunlara Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetimi ile istişare yoluyla çözüm bulunamayacağı anlaşılmıştır. Sağlık-Sen olarak bundan sonra ki çalışmalarımız adli ve hukuki boyutta olacaktır. 
 
Bayburt Devlet Hastanesi yöneticilerinin aşağıdaki sorulara cevap vermesini bekliyoruz.
     
- Ben buranın başhekimiyim ben nasıl istersem öyle olacak diyerek dikta ettiğiniz doğru mu? 
     
- Fazla mesailer bazı personele izin bazılarına ise ücret olarak ödenmesinin sebebi adam kayırmak mı?
       
- Devlet Hastanesinde çalışanların üzerine uygulanan baskının ve mobingin üstünü örtüp konuyla ilgili dilekçe veren personelleri rotasyon adı altında başka servislere zoraki görevlendirdiğiniz doğru mu?
       
-Hastanemizde fedakarca çalışan uzman hekimlerimizden birinin almış olduğu istirahat raporunu reddedip aynı zamanda raporu veren uzman hekime baskı yapıp raporu iptal etmesini söylediniz mi? Bunları yaparken hastane idarecileri ile iyi ilişkisi içerisinde olan hekimlere bir hafta veya on beş gün işe gelmemeleri yönünde taviz verip, göz yumduğunuz doğru mu?
       
-2018 yılından beri devem eden süpervizör hizmetlerinde bazı personellere haksız yere fazla mesai ücreti ödeyip devleti binlerce lira zarara uğrattığınız doğru mu?
       
-Personeller arasında ayrımcılık yapıp iş verimini ve iş barışını bozduğunuz doğru mu?
       
-Pandemi döneminde sağlık çalışanları sağlığı ve güvenlikleriyle ilgilenmediğiniz doğru mu?
       
-Yemek hizmetlerinden çalışanlarımızın memnun olmadığı ve şikâyetlerin görmezden gelindiği doğru mu?
 
Yasal haklarımız doğrultusunda sağlık çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak için konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ve sağlık çalışanlarımıza duyuruyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Derta 3 yıl önce

Sayın başkan insanlar bunlara maruz kalırken nerdeydiniz. iğne size batınca mı aklınız başınıza geldi. Yoksa bir isteğiniz olmadı da onun hesaplaşması mı bu?

Avatar
Akl-ı Selim 3 yıl önce

Başhekim Turhan bey bu hastanede 20-25 yıl tartışmasız doktorluk yapmış. son 3-4 yıldır da şaibesiz Baş hekimlik yapmakta olup.Tanıdığım kadarıyla makul,mütevazi hakkaniyetten yana bir kişidir.Sayın başkan keşke basın yolu ile yargısız infaz yapacağına.Mahiyetinle kendisini ziyaret edip konuyu diyalağ yolu ile çözmeyi deneseydiniz.Bir sebdika başkanına da bu yakışırdı.Şık olmamış.

Avatar
Seviyeli 3 yıl önce

Saglıksen basksnı olarak görev yapan kişi bir olayı kamuoyu ile paylaşacak ise konuyu iyi irdelemeli önce sorunu idareye ile görüşmelidir Bi sorun varsa da akıl süzgecinden gecirmeli analiz etmelidir. Anlaşılan o ki bu sorumluluğu cemil bey tasıyamamıştır. Bir Dr covit döneminde keyfi rapor almışssa idare ne yapacaktı aferın mi diyecekti.

Avatar
sağlıkcı 3 yıl önce

Sayın Cemil Bende senden şu soruların cevabını istiyorum:2018 yılından beri devem eden süpervizör hizmetlerinde bazı personellere haksız yere fazla mesai ücreti ödeyip devleti binlerce lira zarara uğratıldığına ilişkin iddianıza ilişkin hemşeriniz sağlık memuru aynı şekilde görev yaptığında hak etmediği halde almış olduğu performans ödemeleri ile ilgilide açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?
Yaklaşık 25 yıldır görev yaptığınız bu şehre ne verdiniz bu şehirden neler aldınız?
Devlet Memuru olarak gelir getirici herhangi bir iş yapamayacağınız kanunla belirtilmişken yıllarca gayri resmi ticaret yaptığınız ve halen gayri resmi ticaret yapan hemşerilerinizle ilgili yaptırım yapılması içinde müracaatta bulunacak mısınız?
Sendika başkanı olarak atanmanıza karar verenlerin o gün size rakip olma durumu bulunan kişilere uyguladıkları muameleyi de yetkili mercilere aktaracak mısınız?

Avatar
Vatandaş 3 yıl önce

Bu haberde hastaların hakları ile ilgili bir açıklama yok. Sıra bulamıyoruz sıra bundan haber verin.

Avatar
Veli 3 yıl önce

Devlet memuru ticaret yapar mi

Avatar
Emmi 3 yıl önce

Bide şu dahiliye doktorlarına çeki düzen verin saat 10 da polkinik açmak nedir ameliyat yok bişey yok

Avatar
Gurbetçi 3 yıl önce

Bunlar çok tanıdık geldi yıllardır var olan ve insanları çalışmaktan soğutan ir yönetim sistemi hakim maalesef. Anlatsam bayburt hastanesi roman olur. Cemil bey bu konuda samimi değilsiniz. Sizin o mevkiye gelmenizi de adaletli olmadığını herkes biliyor, sizde. Ozamn bu insanlarla çok iyiydiniz şimdi ne oldu