Tulum ve kemençeli folklor günleri

Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren Karadenizliler Derneği, örf ve adetlerini Akdeniz'de yaygınlaştırmak amacıyla tulum ve kemençe eşliğinde folklor kursu açacak. Karadenizliler Derneği Başkanı Mehmet Balıkçı, amaçlarının Karadeniz kültürünü yaşamak ve Alanya halkına yaşatmak olduğunu söyledi. Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere 18 ildeki Karadenizli vatandaşları dernek çatısı altında topladıklarını ifade eden Balıkçı, bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı. 

Tulum ve kemençeli folklor günleri

Tulum ve kemençe eşliğinde folklor kursu açılacakAntalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren Karadenizliler Derneği, örf ve adetlerini Akdeniz'de yaygınlaştırmak amacıyla tulum ve kemençe eşliğinde folklor kursu açacak. Karadenizliler Derneği Başkanı Mehmet Balıkçı, amaçlarının Karadeniz kültürünü yaşamak ve Alanya halkına yaşatmak olduğunu söyledi. Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere 18 ildeki Karadenizli vatandaşları dernek çatısı altında topladıklarını ifade eden Balıkçı, bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

 

26 Kasım'da kurmuş oldukları dernekteki çalışmalara aralıksız devam ettiklerini aktaran Balıkçı, üyelerin daha rahat ortamda bir araya gelmeleri için derneklerini 5 katlı bir binaya taşıyacaklarını kaydetti.Yeni binadaki yapım çalışmalarının devam ettiğini anlatan Balıkçı, derneklerinin kahve gibi içki ve oyun oynanan bir mekan olmayacağının altını çizdi.

Derneğin Bodrum katında Trabzon'dan getirilen kemençe ve tulum grubunun eşliğinde halkoyunları eğitimi vereceklerini belirten Balıkçı, 3 haftaya kadar başlayacak olan kurslara yabancıların büyük ilgi göstereceğine inandıklarını açıkladı.

Derneğin birinci katında Karadeniz'e özgü yemeklerin servis edileceği bir lokanta açacaklarını dile getiren Balıkçı, binanın ikinci ve üçüncü katlarında bayanlar ve erkekler için oturma salonları, dördünce katında yönetim odası, beşinci katında ise konferans ve toplantı salonları olacağına işaret etti.

KARADENİZ YEMEKLERİNDEN HERKES FAYDALANACAK

Zemin katta açacakları lokantada Karadeniz sofrasının ünlü yemeklerini hem üyelerin hem de Alanyalıların hizmetine sunacaklarını anlatan Balıkçı, yemeklerin ve tatlıların bütün malzemeleriyle aşçıyı Trabzon'dan getireceklerini dile getirdi.

Lokantada mıhlama, kuymak, karalahana çorbası, hamsili ekmek, hamsi köfte gibi Karadeniz'e özgü yemeklerin günlük yapılacağını ifade eden Balıkçı, "Yemeklerin yanı sıra laz böreği, hamsiköy sütlacı gibi tatlılar da yapılacak. İnşallah dernek binamızı temmuz ayında hizmete açacağız." diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.