“Kopamaz özünden, Kul Osman ağlar”

Bayburt Postası  -  Bayburtlu Şair Osman Oktaş (Kul Osman), ikamet ettiği Bursa’da hayata veda etti. 1958 Yılında, Bayburt’un Çayıryolu (Sünür) köyünde doğan Osman Aktaş, ilkokul eğitiminin ardından Bayburt’tan ayrıldı. Şişli Çağlayan Lisesi’nden mezun olan Osman Aktaş, ilerleyen yıllarda hayatına baklavacılık yaparak devam etti. Yaşamı boyunca yazdığı şiirler için “Şiir bir sevda ve duygu işidir” diyen Aktaş, şiir dünyasında daha çok Kul Osman olarak tanındı. Merhumun cenezesi yarın öğle namazını müteakip Bursa Pir Emir Cami'de kılınacak. Osman Aktaş’a Allahtan rahmet, sevenleri ve ailesine başsağlığı diliyoruz.  

“Kopamaz özünden, Kul Osman ağlar”

Osman Aktaş hayata veda etti...Bayburt Postası  -  Bayburtlu Şair Osman Oktaş (Kul Osman), ikamet ettiği Bursa’da hayata veda etti. 1958 Yılında, Bayburt’un Çayıryolu (Sünür) köyünde doğan Osman Aktaş, ilkokul eğitiminin ardından Bayburt’tan ayrıldı. Şişli Çağlayan Lisesi’nden mezun olan Osman Aktaş, ilerleyen yıllarda hayatına baklavacılık yaparak devam etti. Yaşamı boyunca yazdığı şiirler için “Şiir bir sevda ve duygu işidir” diyen Aktaş, şiir dünyasında daha çok Kul Osman olarak tanındı. Merhumun cenezesi yarın öğle namazını müteakip Bursa Pir Emir Cami'de kılınacak. Osman Aktaş’a Allahtan rahmet, sevenleri ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

 

 

 Osman Aktaş

 

Kul Osman’dan…

Bir gönül bendinde Bayburt diyarı
Akar ilimin nehri, Hu deyu deyu
Ağlar Baba, İrşadi, Hicrani’nin köyü
Zihni bir deryadır, sonsuz Celali

Nem tutar yaylası, Sünür ovası
Al yeşil boyanır, dağların hası
Benlidir güzelin, gerdan yaylası
Lal cevherdendir Mehmedin na’aşı.

Bir çare vicdanım, nasıl terk edem
Ben bu güzel yurdun, ömrümce sevsem
Genç Osman Bağdat'ta, ben gurbetteyem;
Sensiz olamayız, Bayburt diyarı

Söylenir manisi, ah canım canlar
Akar bal dudaktan, iştahlı çağlar
Kopamaz özünden, Kul Osman ağlar
Yiğit harmanı, harman Bayburt kalası.



YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.