Bir asır aradan sonra

Bayburt Postası - Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜSDER), uzun yıllar sonra ilk faaliyetini gerçekleştirdi. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde kurulduktan sonra devam eden süreçte faaliyetlerini sürdürerek Cumhuriyet tarihinin de bilinen ilk cemiyetlerinden biri olan MÜSDER, uzun yıllar sonra ilk faaliyetini geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda gerçekleştirdi.

Bir asır aradan sonra

Bayburt Postası - Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜSDER), uzun yıllar sonra ilk faaliyetini gerçekleştirdi. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde kurulduktan sonra devam eden süreçte faaliyetlerini sürdürerek Cumhuriyet tarihinin de bilinen ilk cemiyetlerinden biri olan MÜSDER, uzun yıllar sonra ilk faaliyetini geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde vekâletle kurban kesim organizasyonu gerçekleştiren MÜSDER, 143 aileye kurban eti dağıttı. Afganlı mültecilerle birlikte ihtiyaç sahibi aileler ve öğrencilere kurban eti dağıtan MÜSDER, dağıtım için hazırlanan özel paketleri dernek yetkilileri tarafından bizzat elden teslim etti.  Organizasyon hakkında bilgi veren MÜSDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kaçır, cemiyet tarafından bu yıl Bayburt’ta ilk defa vekâletle kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vekaletini MÜSDER’e veren gönüllü vatandaşların Kurban hisselerini ihtiyaç sahibi aileler için hazırlanan özel paketlerle teslim ettiklerini söyleyen Kaçır, “İhtiyaç sahibi aileler için hazırladığımız paketleri 5’er kg.lık koliler şeklinde hazırladık. Öncelikle, etlerimizi şehrimizde kurban kesemeyen, ekonomik durumu zayıf ailelere ulaştırdık, daha sonra misafirimiz konumunda olan Afganlı mültecileri ziyaret ederek emanetlerini teslim ettik, öğrenci evlerimizi de unutmadık. Toplam 143 kardeşimizin evine ulaştık. Bizler bu tür etkinlikleri şeffaflık ilkesi gereği çalışmalarımızın sonucu olarak derneğimizin faaliyetlerinin izlenebilir ve denetlenebilir olmasını düşünerek sizlerle paylaşıyoruz ve paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Bayburt’un veren eli

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde Bayburt Kaymakamı Tunalı Hilmi Bey’in önderliğinde kurulmasının ardından Cumhuriyet tarihinin sivil toplum kuruluşları arasındaki en ilginç sosyal hizmet çalışmalarından birisi olarak tanımlanan ve aradan geçen 100 yıl sonra ise geçtiğimiz Ramazan ayında aynı isimle tekrar faaliyetlerine başlayan MÜSDER hakkında da açıklamada bulunan Kaçır, “Bayburt’umuzun veren eli konumunda olan cemiyetimiz ilkelerinden ve değerlerinden ayrılmadan misyonuna uygun olarak hayra köprü olmaya devam edecektir. Yönetim kurulu olarak tüm kardeşlerimizi Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti’ne üye olmaya ve destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Cemiyetin üye çağrısına vekil desteği

Öte yandan, geçmişte şehrin ileri gelenleri tarafından kurulan cemiyetin üye çalışmalarına Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’ten destek geldi. MÜSDER’in çalışmalarını takip eden Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, MÜSDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kaçır’ı ve dernek yönetimini ziyaret etti.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan ve beraberindeki heyet ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Kacır’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Özbek, “Ben de MÜSDER üyesiyim” dedi.

Ziyarette yaptığı konuşmada cemiyetin çalışmalarını takdir ettiğini söyleyen Özbek, "Bugün burada ben de MÜSDER üyesi oldum. Bu görevi onurlu ve gururlu bir görev olarak kabul ediyorum. Tüm hemşerilerimizden bu derneğin çalışmalarına destek vermelerini bekliyorum. Çalışmalarını yakinen takip ettiğim bu derneğin yardıma ve bakıma muhtaç, her kesime ulaştıklarını ve ulaşacaklarını söyleyebiliriz. İlimizin en büyük emellerinden biri de paylaşmaktır. Paylaşabiliyorsak birlik ve beraberliğimiz de pekişmeye devam edecektir. İlimizdeki bu gibi hizmetler sadece MÜSDER ile kalmamalı. Herkes bu taşın altına elini sokmalıdır. Ben tekrar MÜSDER yönetim kuruluna yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Peygamberimizin dediği gibi ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisini hatırlatarak derneğin nice hizmetlerde bulunmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.