Bilgin: “Kiminle konuşsam herkes treni soruyor”

Bayburt Postası - Eski Demiryolları Genel Müdürü Prof. Dr. Vedat Bilgin, baba ocağı Bayburt’a yaptığı ziyaretin ardından Ankara’ya döndü. Ve Bayburt’ta yaşanan, yaşayan konularla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 4 günlük Bayburt izlenimlerini aktaran Bilgin, başta Bayburt Valisi olmak üzere yöneticilerin gayretli ve iyi niyetli olduklarını belirtti. Bilgin’e göre küçük gayretler verildiği takdirde Bayburt’un önü açık. 4 gün boyunca görüştüğü ve gittiği her yerde, “Demiryolu” ve “Tren” konusunda sorularla karşılaştığını söyleyen Bilgin, “bu bilincin oluşmasında büyük katkısı olan yerel medyayı tebrik ediyorum ve candan kutluyorum.”dedi.

 Bilgin: “Kiminle konuşsam herkes treni soruyor”

Vedat BilginBayburt Postası - Eski Demiryolları Genel Müdürü Prof. Dr. Vedat Bilgin, baba ocağı Bayburt’a yaptığı ziyaretin ardından Ankara’ya döndü. Ve Bayburt’ta yaşanan, yaşayan konularla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 4 günlük Bayburt izlenimlerini aktaran Bilgin, başta Bayburt Valisi olmak üzere yöneticilerin gayretli ve iyi niyetli olduklarını belirtti. Bilgin’e göre küçük gayretler verildiği takdirde Bayburt’un önü açık. 4 gün boyunca görüştüğü ve gittiği her yerde, “Demiryolu” ve “Tren” konusunda sorularla karşılaştığını söyleyen Bilgin, “bu bilincin oluşmasında büyük katkısı olan yerel medyayı tebrik ediyorum ve candan kutluyorum.”dedi.

 

Yaklaşık 3 saat süren sohbetin ardından Vedat Bilgin’in değindiği diğer konular şöyle:

“Rektörümüze güvenelim”

“Üniversitenin gelişimi için, yöneticileri ve siyasileri gayretli gördüm. Rektörümüzün Bayburt Üniversitesi için şans olduğunu biliyorum. Yalnız yeni kurulan üniversitelerin talihsizliği üniversitenin Milli Eğitime bağlı bir okulmuş gibi algılanması. Buralardan siyasi ve sosyal rant elde etmek istenmesi. Bu yanlış. Üniversiteler bilim üreten özerk kuruluşlardır. Üniversitenin kurulmasına ancak yardımcı olunur. Bayburt Üniversitesi kısmi olsa da bunu başarmış. Bu kadar kısa zamandaki başarısının sebebi bu. Sakın diğer illerde yaşanan idari çekişmeyi yaşamayalım. Rektörümüze güvenelim.”  

“Tarihi Bayburt Evleri”

“Binlerce yıllık geçmişi olan bu kentin kendine özgü bir mimari tarzı oluşmuştu. Bizim çocukluğumuzda Bayburt sokaklarında bu tarzı hissederdik. Bayburt evleri diyebileceğimiz 2 katlı taş konaklar, bedesten ve taş mağazaların yanı sıra iş kollarına ait caddeler vardı. Lonca teşkilatı olmasa bile o gelenek sürdürülürdü. Bu tarz, zaman zaman yaşamın içindeydi. Maalesef geçen yıllar başta konaklar olmak üzere bu değerleri yok etti. Bugün Şingah Mahallesinde kaderine terk edilmiş bir elin parmak sayısı kadar taş bina gördüm. Yöneticilerimizden rica ediyorum, mal sahiplerine destek olunsun ve bu konaklar onarılsın. Bu yapılar ‘Bayburt evleri’ modeli olarak turizme kazandırılsın ve gelecek nesillere örnek olarak bırakılsın.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.