Bayburt’a niyet, ama ne hikmetse Samsun’a kısmet!

Bayburt Postası - Samsun'da eğitime katkıları ile tanınan 92 yaşındaki işadamı Mehmet Öngel, daha önce yaptırmış olduğu ve ismini taşıyan okulun 12 olan derslik sayısını 16'ya çıkaracağını açıkladı. Okulun 12 olan derslik sayısının 16'ya çıkarılması amacıyla protokol anlaşması imzalandı. Samsun Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan 4 derslikli ek okul binası protokolüne Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hülya Ertürk Koç, hayırsever işadamı Mehmet Öngel katıldı. Hayırsever dede, daha önce Havza ilçesine 12 derslikli Mehmet Öngel İlköğretim Okulu'nun yanı sıra 10 derslikli Naciye Öngel İlköğretim Okulu'nu hizmete kazandırdı.

Bayburt’a niyet, ama ne hikmetse Samsun’a kısmet!

92 yaşındaki Bayburtlu işadamı Mehmet ÖngelBayburt Postası - Samsun'da eğitime katkıları ile tanınan 92 yaşındaki işadamı Mehmet Öngel, daha önce yaptırmış olduğu ve ismini taşıyan okulun 12 olan derslik sayısını 16'ya çıkaracağını açıkladı. Okulun 12 olan derslik sayısının 16'ya çıkarılması amacıyla protokol anlaşması imzalandı. Samsun Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan 4 derslikli ek okul binası protokolüne Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hülya Ertürk Koç, hayırsever işadamı Mehmet Öngel katıldı. Hayırsever dede, daha önce Havza ilçesine 12 derslikli Mehmet Öngel İlköğretim Okulu'nun yanı sıra 10 derslikli Naciye Öngel İlköğretim Okulu'nu hizmete kazandırdı.

Daha önce para olması halinde eğitimle ilgili neler yapabileceğini çok düşündüğü belirten Mehmet Öngel, "Fakat Allah gösterdi. 1 taneye razıydım, 2 tane yaptım. Daha sonra 2 taneye razı olarak 3 okul yaptım. İnşallah bundan sonra sonu gelir, yine okul yaparım. Aslında ben Bayburtluyum ve Bayburt'a bir şey yapamadığım için çok üzgünüm. Bundan 8 ay önce Bayburt'ta bir arkadaşım vardı, onu aradım. Ona, 'Arsa tahsis edin, oraya okul yaptırayım' dedim, 8 ay bekledim. 8 ay sonra ne yapalım benden geçti iş. İnşallah Bayburt'a da okul yapacağım" dedi.

Hayır ve eğitime katkı protokolünün imzalanmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yaklaşık 1 asır ömrü ile memleketine hizmet etme sevdalısı olan Mehmet Öngel'i ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Hayır ve eğitime katkı protokolünün imzalanmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yaklaşık 1 asır ömrü ile memleketine hizmet etme sevdalısı olan Mehmet Öngel'i ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Havza'da adını taşıyan okulun artan ihtiyaç doğrultusunda 4 derslik talebini, gereğini ve isteğini kendisine ilettiklerinde aynı cömertlikle ve güzellikle Öngel'in kendilerini karşıladığını kaydeden Güzeloğlu, "Kendisinin heyecanı bitmiyor. Kendisine eğitime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Okulun 4 derslikli ek bina yapımının 5 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.