Bayburt Vilayeti 20 Yaşında

Bayburt’un İl oluşunun 20. yıldönümü Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen iki aşamalı programla kutlandı. Kutlama programının ilki, ülkemize yaptığı büyük hizmetlerin yanı sıra Bayburt’u il yaparak hemşehrilerimizin gönlünde taht kurmuş olan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabri başında yapıldı. Topkapı’da bulunan anıt mezarda yapılan tören saygı duruşu ile başladı. Ardından Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur ve Bayburt ilinin ilk Belediye Başkanı olan değerli hemşehrimiz Muammer Daştan tarafından mozaleye çelenk bırakıldı. Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabri başında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Bayburt Vilayeti 20 Yaşında

Kutlama gecesine çok sayıda hemşerimiz katıldıBayburt’un İl oluşunun 20. yıldönümü Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen iki aşamalı programla kutlandı. Kutlama programının ilki, ülkemize yaptığı büyük hizmetlerin yanı sıra Bayburt’u il yaparak hemşehrilerimizin gönlünde taht kurmuş olan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabri başında yapıldı. Topkapı’da bulunan anıt mezarda yapılan tören saygı duruşu ile başladı. Ardından Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur ve Bayburt ilinin ilk Belediye Başkanı olan değerli hemşehrimiz Muammer Daştan tarafından mozaleye çelenk bırakıldı. Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabri başında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur ve Bayburt ilinin ilk Belediye Başkanı olan değerli hemşehrimiz Muammer Daştan tarafından mozaleye çelenk bırakıldı“Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli siyaset adamlarından birisi olan merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı bugün kabri başında anarak ülkemize olan hizmetleri ve Bayburt’u il yapması sebebi ile kendisine duyduğumuz şükranı ve Bayburtlunun ahde vefa duygusunu bir kez daha yansıtmak istedik. Bugün burada toplanan kalabalık bu duyguların en güzel tercümesi olmuştur. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor mekanı Cennet olsun diyorum.”    

Başkanın konuşmasından ardından kalabalık yakın zamanda hayatını kaybeden değerli iş adamlarımızdan merhum Hasan Aydın, eski Başbakanlardan Adnan Menderes, eski bakanlardan Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın kabirlerinide ziyaret ederek programın ilk bölümünü tamamladılar.

Hemşehrilerimiz aynı günün akşam saatlerinde ise Holiday In Otelinde yapılan programda bir araya geldiler.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal hanımefendinin de katıldığı törene Milletvekillerimiz Ülkü Güney ve Fetani Battal, eski Bakanlarımızdan Oltan Sungurlu, eski parlementerlerden ve Bayburt’un il oluşu ile ilgili kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM oturumunu yönetmiş olan TBMM eski Başkan Vekillerinden Halim Aras, Bayburt Valisi Kerem Al, eski Valilerimizden Erol Uğurlu ve Musa Küçükkurt, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt İlinin ilk Belediye Başkanı Muammer Daştan, Bahçelievler Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Mustafa İşcan, çok sayıda Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve Bayburt Sivil Toplum kurulularının Başkan ve yöneticileri ile çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

14 Ağustos 1989 tarihinde, Bayburt’un il oluşu münasebeti ile düzenlenen ve dönemin Başbakanı merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da katıldığı tarihi mitingin görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterisi ile başlayan gecede konuklar 20 yıl öncesine giderek duygu dolu anlar yaşadılar.  

Sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur, Bayburt’un il olabilmek için verdiği mücadeleyi özetleyerek bu uğurda çaba harcayan herkese teşekkür etti ve şunları söyledi;

“Bayburt’un bu 62 yıllık özlemine yaptığı hizmetlerle Türkiye’ye yeni ufuklar kazandırmış olan merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal son vermiştir. Kendisini bu sabah kabri başında bir kez daha rahmet ve şükranla andık ve şimdide ahde vefa duygumuzun bir işareti olarak merhum Cumhurbaşkanımızın eşi Semra Özal hanımefendiye bir teşekkür plaketi sunmak istiyorum.”

Çoşku dolu alkışlarla sahneye gelen Semra Özal, plaketini alırken sinevizyon gösterisininde etkisi ile çok duygulandığını ve konuşmakta zorlandığını belirterek; “Bayburtlulara vefalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Daha sonra kürsüye gelen konuşmacılarda Bayburt’un il oluşu süreci ile ilgili anılarını konuklarla paylaştılar.

Gece Bayburt Kültür ve Yardım Derneği bar ekibinin gösterisi ve Orhan Hakalmaz’ın konseri ile sona erdi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal hanımefendinin de katıldığı törene Milletvekillerimiz Ülkü Güney ve Fetani Battal, eski Bakanlarımızdan Oltan Sungurlu, eski parlementerlerden ve Bayburt’un il oluşu ile ilgili kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM oturumunu yönetmiş olan TBMM eski Başkan Vekillerinden Halim Aras, Bayburt Valisi Kerem Al, eski Valilerimizden Erol Uğurlu ve Musa Küçükkurt, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt İlinin ilk Belediye Başkanı Muammer Daştan, Bahçelievler Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Mustafa İşcan, çok sayıda Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve Bayburt Sivil Toplum kurulularının Başkan ve yöneticileri ile çok sayıda hemşehrimiz katıldı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.