11 öğrenciye, hafızlık belgeleri verildi

Bayburt Postası - Bayburt Oruçbeyli  Kur'an kursunda 2008-2009 eğitim öğretim yılında hafızlıklarını tamamlayan 5 erkek, 6 kız öğrenciye hafızlık belgesi verildi. Oruçbeyli Kur'an Kursu'nda düzenlenen törene AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, İl Müftüsü Peyami Güngör, daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Program, Bayburt merkez imam hatiplerinden Mehmet Battal'ın Kura'n-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Güngör, Kur'an kursu hizmetlerinin geçen dönemlerde olduğu gibi her dönem devam edeceğini vurguladı. Güngör, Bayburt merkezde 37, ilçelerde ise 14 olmak üzere 51 Kur'an kursunun bulunduğunu, çoğunluğu kız olmak üzere bin 400 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

11 öğrenciye, hafızlık belgeleri verildi

11 öğrenciye, hafızlık belgeleri verildiBayburt Postası - Bayburt Oruçbeyli  Kur'an kursunda 2008-2009 eğitim öğretim yılında hafızlıklarını tamamlayan 5 erkek, 6 kız öğrenciye hafızlık belgesi verildi. Oruçbeyli Kur'an Kursu'nda düzenlenen törene AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, İl Müftüsü Peyami Güngör, daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Program, Bayburt merkez imam hatiplerinden Mehmet Battal'ın Kura'n-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Güngör, Kur'an kursu hizmetlerinin geçen dönemlerde olduğu gibi her dönem devam edeceğini vurguladı. Güngör, Bayburt merkezde 37, ilçelerde ise 14 olmak üzere 51 Kur'an kursunun bulunduğunu, çoğunluğu kız olmak üzere bin 400 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Oruçbeyli'de 30 erkek, Kaleardı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan 10 öğrencinin bulunduğunu hatırlatan Güngör, "Hafızlığın ve Kur'an-ın önemini Efendimiz'den bize kadar getiren bu gibi müesseseler olmuştur. Bu yerlerin sahipleri genellikle halktır ve halk her dönemde buraların inkişaf etmesini sağlamıştır." dedi.

Kur'ansız bir hayat düşünülemeyeceğini vurgulayan Güngör, sözlerini; "Kur'an bize nereden geldik, nereye gidiyoruz. Hayatta yapmamız gerekenler ve aile, toplum huzuru ve mutluluğu için sakınmamız gerekenleri, bizim iyiliğimiz için bizlere devamlı hatırlatıyor" şeklinde noktaladı.

Dernek Başkanı Ferit Battal ise Kur'an-ın ilelebet kıyamete kadar tazeliğini koruyacağını ve insanlara devamlı surette nasihat edeceğini dile getirdi. Bunun da hafız ve din adamı yetiştiren kurslar sayesinde devam edeceğine işaret eden Battal, şöyle konuştu; "Geçmişte bu Kur'an kursunu kurulmasında emeği geçen ve ahirete intikal eden büyüklerimizi hayırla yad ediyor, Allah'tan Rahmet diliyoruz."

Tören, hafızların ilahi, aşr-ı şeriflerin okuması ve yapılan dua ile sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.