Yıldırımtepe: "Biz iki alternatif için çalışacağız"

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, kentte yapımı planlanan Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi'nin yerinin çok iyi seçilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldırımtepe: "Biz iki alternatif için çalışacağız"
Bayburt Postası - Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, kentte yapımı planlanan ve bu alanda Türkiye'de ilk olacak Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi'nin yerinin çok iyi seçilmesi, yanlış yapılmaması gerektiğini söyledi.

Yıldırımtepe, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburt nüfusunun TÜİK verilerine göre yüzde 74,5'inin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını, nüfusunun bu oranda tarım ve hayvancılıkla ilgilenen bir kentin tam anlamıyla tarım ve hayvancılık şehri olduğunu ifade etti.

Bayburt'un hayvan ırkının geliştirilmesi bakımından da Türkiye ortalamasının iki kat üzerinde olduğunu aktaran Yıldırımtepe, "Bu oran aynı zamanda işletmeye düşen hayvan sayısı bakımında da böyle. İlimizde işletmeye düşen hayvan sayısı 9, ülke genelinde işletmeye düşen hayvan sayısı ise 4'tür. Bu oran da Türkiye ortalamasının iki katından fazla. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalara Bayburt bire bir uymuş ve bütün illerden daha önde hayvan ırkını geliştirmiştir" dedi.

Yıldırımtepe, Bayburt'un iyi hayvan ırkı nedeniyle Türkiye'nin birçok ilinden besiciyi çektiğini anlatarak, "Bu şartları göz önüne aldığımızda Bayburt, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Diyarbakır, Tokat, Sivas, Trabzon, Rize ve Gümüşhane gibi illerden hayvan taciri çekmekte. Bizim bu hayvan tacirlerini çekme özelliğimiz hayvan ırkımızın gelişmiş olmasından dolayı. Bu anlamda Bayburt'ta yapılacak Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi'nin yerinin çok iyi seçilmesi gerekiyor, yanlış yapılmadan en uygun yere kurulması lazım" diye konuştu.

Kentte kurulması planlanan Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi ile ilgili Ziraat Odası Başkanlığı olarak daha önce çiftçilerle yaptıkları görüşmeler neticesinde açıkladıkları alternatifler olduğunu dile getiren Yıldırımtepe, şunları kaydetti:

"Çiftçiler olarak ilk alternatifimiz olan Kurucakol yolu üzerindeki alan, Belediye Başkanı tarafından burada başka projeleri olduğu için reddedildi. Bunun dışında şu anda gösterilen üç yerden ikisi olan 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi yanı ile Güzlük Deresi mevkisinden birine de şiddetle karşı değiliz. Biz Ziraat Odası ve çiftçiler olarak sadece Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alana karşıyız. Buna biz Ziraat Odası olarak daha önce açıkladığımız dört maddelik şartın hiçbirini karşılamadığı için karşıyız. Diğer iki alternatifte ise olumsuz yönler var. Bu iki alanın tercih edilmesi durumunda bu olumsuzlukların olumluya döndürülmesi için çalışacağız."

Yıldırımtepe, Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi'nin yeri konusunda görüş bildiren sivil toplum örgütlerinin iyi seçilmesi gerektiğini kaydederek, "Tarım ve hayvancılıkla ilgisi olmayan kişilerin Bayburt'u tatil köyü olarak gördüğü ve ona göre kanaat bildirdiği ortaya çıkıyor. Yine bu alanla ilgili fikir beyan edenlerin ekonomik kaygılarının olduğu ve yerleşkeyle bir ekonomik gelir sağlayacaklarını düşünüyorlar ancak Ziraat Odası'nın kendine hiçbir ekonomik kaygısı yoktur" dedi.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gurbetci 8 yıl önce

Abuzer bey http://www.bayburtpostasi.com.tr/tarim/tarim-ve-hayvancilik-yerleskesi-nereye-yapilmali-h12830.html bu demeçte bahse konu olan o dört maddenin hangisine organize sanayi uymamaktadır. Merak ettim bilgilendirirseniz sevinirim.
1-Yerleşke şehir merkezine çok uzak olmamalı.
Oraganize sanayi şehre kaç km?
2-Şehir içi dolmuş hatlarının üzerinde bulunmalı.
Organize bölgesine dolmuş hattı açmak ne kadar zordur veya ulaşım sadece dolmuş alternatifiyle mi oluyor?
3-Özellikle hayvan pazarı erken saatlerde kurulduğu için kış ayları da göz önünde bulundurularak güney cephe tercih edilmeli.
Sayılan alternatifler içinde en çok güneş alan yer neredir?

Avatar
nivli 8 yıl önce

teknik forumun raporunda abuzer beyin 4 maddesi de açıklanmış diye düşünüyorum. çiftçiler odası başkanı olmakla çiftçinin derdi anlaşılmaz. teknik forumun raporuna yeniden göz atsanız iyi olacak abuzer bey çünkü gurbetçi arkadaş yeterli açıklamayı yapmış. açıklama yapmadan önce keşke şu raporu bi okuma ihtiyacında bulunsaydınız. saygılarımla.

Avatar
Kadir YILMAZ 8 yıl önce

Dernek olarak savunduğumuz BAYBURT MASASI projesini gelin hep beraber hayata geçirelim teknik elemanıyla , ziraatcısıyla , sanayicisiyle , ticaretcisiyle , yöneticisiyle hep birlikte BAYBURT olalım ve memleketimiz adına ortak doğrumuzu gür bir sesle memleketimizin kıymetli basın mensupları aracılığı ile duyuralım ve en önemlisi BİRLİK olalım.Saygılarımla

Avatar
ahmet pamuköz 8 yıl önce

teknik forum derneği ile istişare yapılması bayburta"katma değer"katacaktır,
hatta"ar-ge yani kent konseyi ile dayanışma güzel olur ebuzer bey.slm

Avatar
hakan 8 yıl önce

Abuzer bey içi boş bi açıklama yapmış ben abuzer beyden yer değilde kompleksde buda olmalı şu olmasa da olur çiftçi bunun eksikliğini duyuyor tarzında bi açıklama yapmasını beklerdim. Teknik Forum dernegi ne tesekur ederim bu memleketin sizin gibi düşünen insanlara ihtiyacı var.

Avatar
etem 8 yıl önce

tabiki dolmuşların daha çok para kazanacakları yer olmalı tarafsız değilsiniz. BEnce hastanenin yanına yapın daha çok dolmuş gelir hatta o zaman dolmuşları mersedesz 403 yaparsınız. hacı ali polat gibi 9 kişil dolmuş bir anda 15 kişilik oldu bu memleket işsiz kaynarken elinde dolmuk plakası olanlara kıyak 30 değilde 150 dolmuş olsun 150 kişi ekmek yesin. Bu açıklamalar hep taraflı ben inanmıyorum.

Avatar
Arpalı çiftçi 8 yıl önce

Abuzer bey ilk aşamada sizde organize sanayi bölgesini istiyordunuz, şimdi ne değiştide organize olmaz , yeni sanayi bölgesi olsun diyorsunuz? sizi susturacak vaadlermi aldınız? Bayburt tarımına yön veren Demirözü ve Aydıntepe ovaları bu bölgeye yakın ,diğer bölgede çiftçilikle uğraşan çok az çiftçi var.Ulaşımıda düşünmeniz gerekli , gelişime açıktır.

Avatar
KD-69 8 yıl önce

Bu bölgede en fazla tarım ve havyancilik yapan yerleşim yerlerinden biri olan Danişment köyünden bir vatandaş olarak Abuzer beye soruyorum: Çiftçiler derken kimi,nekadar bir kesimi kastediyor.Bizim köyden kime sormuş mesela.Bende şiddetle OSB diyorum.Arkadaşlar çok mükemmel bir araştirma yapmişlar.Bizler Bayburtlu olarak birakalim bu boş tartismaları.Birakalimki memleketimize biraz hizmet gelsin.Sayin bakanimizida daha başindan küstürmeyelim.Saygilarimla.