Bayburt'un Aslandede köyünde turşuluk domates bereketi

Bayburt’un Aslandede köyünde üretilen turşuluk domatesler alıcılarını bekliyor.

Bayburt'un Aslandede köyünde turşuluk domates bereketi

Bayburt Postası - Bayburt’ta organik sebze üreticiliğiyle tanınan İsmail Öksüz, turşuluk domates hasadının oldukça bereketli geçtiğini belirterek, alıcılarını beklediğini söyledi.

Bayburt’un Aslandede köyünde Ağustos’un 15’inden sonra domatesin hasadına başlandığını, 10. aya kadar satıldığını, bu tarihten sonra çıkacak domatesi ise turşuluk olarak sattıklarını ifade eden İsmail Öksüz, bu sene Bayburt Belediyesi turşu fabrikasına güvenerek fazlaca ürettiği domateslerini satamadığını belirtti. 

Fabrikanın eylül ayında alımlarını tamamladığını, bu yüzden fabrikaya domates veremediğini aktaran İsmail Öksüz, fabrikanın Bayburt’taki üreticiye göre alımlarını yapması gerektiğine değindi. Öksüz, “Bayburt Belediyesi ve Bayburtlu üreticiler öncesinde bir araya gelerek, bir planlama ile bunu gerçekleştirebilir. Dışarıdan malzemeyi temin edip, Bayburt insanına turşu satmak üreticiye darbe vurmak demektir. Bu yıl ilk yıldı, onların da haklı oldukları yanlar var ama bu planlamanın yapılması lazım” dedi. 

İsmail Öksüz, domatesin kilosunu 10 liradan, turşuluk domatesi ise 6 liradan satışa sunduğunu sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemil 1 yıl önce

bu nasıl iştir..çay üretirsin kota...domates üretirsin elde kalır...üreticinin sahibi kim...