Milletvekili Orhan Ateş, TBMM'de Bayburt tarımına dair konuştu

Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, TBMM'de yaptığı konuşmada Bayburt'un tarım alanındaki üretimlerinden bahsetti. 

Milletvekili Orhan Ateş, TBMM'de Bayburt tarımına dair konuştu

Bayburt Postası - TBMM Genel Kurulunda Cumhuriyeti'n 100. yılı dolayısıyla yapılan oturumda, Türkiye Yüzyılı teması üzerinde duran Milletvekili Ateş, üreten Türkiye'nin de konuşulduğu oturumda Bayburt'un tarım alanındaki faaliyetlerini anlattı. Milletvekili Ateş, şeker pancarı ve ay çiçeği üretiminde yaşanan artışa değindi. 

Milletvekili Ateş, konuşmasında şunları söyledi:

"Ülkemiz, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığı bugünlerde, Cumhuriyetimizin ülküsü olan muassır medeniyetler seviyesine ulaşmanın vizyon ve misyon projesi olan Türkiye Yüzyılı ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde emin adımlarla hedefine yürümektedir. Bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Bayburt'umuzun yıllık şeker pancarı üretimi 2009 yılında 1900 dekar alanda yapılırken, 2023 yılında 3300 dekara ulaşmıştır. Yıllık çerezlik ayçiçeği üretimi ise 2021 yılında deneme üretimi olarak başlamış, 2022 yılında 600 dekar alanda üretim yapılırken, 2023 yılında bu alan 3000 dekara çıkmıştır. Ülke olarak her alanda Türkiye Yüzyılı yolunda emin adımlarla yürümeye devam etmekteyiz." 

Anahtar Kelimeler:
Orhan Ateş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT SEVDALISI 6 ay önce

işsizlik tıp fakültesi hayatpahalılığımazotunötvyikaldırın bağkurun u devletkarşılasın ozamanköylerdekivatandaşlarköylerdekalıp toprağınıekip biçerler