ÇKS'ye başvurular başladı, son tarih de açıklandı

2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) başvurular başladı.

ÇKS'ye başvurular başladı, son tarih de açıklandı

Bayburt Postası - Çiftçiler başvurularını 2 Ocak 2024 tarihine kadar yapabilecekler. 2023 üretim yılında ÇKS başvurusu olan ve dosyadaki parsel bilgisi, belgeleri değişmeyen üreticiler, yeni ürün bilgilerini girerek 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını E-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. İlk defa müracaat eden çiftçilerden istenen belgelerle, üreticiler il-İlçe müdürlüklerine evraklarıyla birlikte giderek başvurularını yapacaklar. 

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada çiftçilerden istenen belgelerin neler olduğu belirtildi. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"İlk defa müracaat eden çiftçiler, kira veya taahhütname belgeleriyle, (taahhütname belgesi her yıl yenilenecektir.) süresi biten, parsel ekleyip çıkarmak isteyen, hissedar değişikliği olan üreticilerimiz ÇKS’ye kayıtlı oldukları İl/İlçe Müdürlüklerimize bizzat müracaat ederek, başvurularını yapabilirler.

2023 yılı itibariyle dosya üzerindeki muhtar aza imzası kaldırılmış olup sadece dosyasında yeni kiralama belgesi veya taahhütname belgesi bulunan üreticilerimiz dosyalarını Muhtar ve Azaya imzalatacaktır.

ÇKS müracaatları ve dosya kabulü, sadece dosya sahibi veya vekalet verdiği kişi tarafından yapılabilecek."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.