GEZEKODER hasat yapacak, eğitim verecek

Gez Hanları Ekolojik Tarım Deneme ve Üretim Merkezi (GEZEKODER), bu yıl da ata tohumundan kabak yetiştirdi.

GEZEKODER hasat yapacak, eğitim verecek

Bayburt Postası - Geçtiğimiz yıl ata tohumundan bal kabağı yetiştiren ve tohumun yaygınlığını il genelinde artırmak için çalışmalar yürüten GEZEKODER, bu yıl da yetiştirilen kabakların hasadı için gün sayıyor.

Yarım asrı aşkın bir zamandır ata tohumundan sebze ve meyve üreten İsmail Öksüz’ün öncülüğünde faaliyetlerini Gez köyündeki derneği ait tarlada sürdüren GEZEKODER, bu yıl da hasat döneminde ortaokul öğrencilerine eğitim verecek.  

Derneğin yönetim kurulu üyesi olan İsmail Öksüz, ekolojik tarım ve ata tohumun önemi yaygınlaştırılması konularında tüm halkın bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Dünyanın değiştiğini ve toprağın dengesi ile çok oynandığını ve bu yüzden hastalıkların arttığını ifade eden İsmail Öksüz, dernek olarak özellikle çocukluktan alınacak eğitimlerin daha önemli olduğundan hareketle, ortaokul öğrencilerine eğitim vereceklerini ve onları evlerinde saksılarda, evlerinin önündeki bahçelerde ata tohumundan sebze ve meyve üretmeye teşvik edeceklerini söyledi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT SEVDALISI 7 ay önce

köylerdeki vatandaşın sigortasını devletyatısını alsa mazotun kdvhi ötvyi kaldırsa millet köylerde kalır