Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi nereye yapılmalı?

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, kentte yapımı planlanan Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesinin şehir merkezine çok uzak olmaması gerektiğini bildirdi.

Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi nereye yapılmalı?
Bayburt Postası - Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, kentte yapımı planlanan Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesinin şehir merkezine çok uzak olmaması gerektiğini bildirdi.

Yıldırımtepe, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt'un tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirterek, kentte kurulması planlanan Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesinin büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Yerleşkenin, Erzurum-Trabzon karayolu üzerinde görünür bir yerde olması gerektiğini vurgulayan Yıldırımtepe, şöyle devam etti:

"Yerleşke şehir merkezine çok uzak olmamalı. Şehir içi dolmuş hatlarının üzerinde bulunmalı. Özellikle hayvan pazarı erken saatlerde kurulduğu için kış ayları da göz önünde bulundurularak güney cephe tercih edilmeli. Yine 21 Şubat Sanayi Sitesi veya Kayışkıran mevkisinde bulunan sanayi sitelerinden birine yakın ve ilişikli olmalıdır."

Yıldırımtepe, yönetim kurulunca yaptıkları toplantı ile bu tespitlerde bulunduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Belirttiğimiz bu şartların, yerleşkenin yer seçiminde dikkate alınması faydalı olacaktır. Bu hususlar dikkate alınarak yapılacak yer seçimi ve yerleşkenin inşa aşamasında oda olarak imkanlarımız dahilinde her türlü desteği sağlayacağız. Yönetimimizin yukarıdaki şartları dikkate alarak yerleşke için uygun gördüğü yerler, Kurucakol yolu üzerinde Zahit Mahallesi'nin eski fidanlığının olduğu yerdir. Kamulaştırma imkanı varsa yine Trabzon yolu üzerindeki tuğla fabrikasının olduğu mevkide herhangi bir yerde yapılması da uygun görülmektedir."

Başkan Yıldırımtepe, yerleşkede kesimhane, hayvan ve sebze pazarı, ofis hububat alım merkezi, hangarlar, ot saman pazarı, soğuk hava deposu, hanlar, sosyal tesisler, cirit alanı, sokak hayvanları barınağı ve ticari alanların yer almasının,Bayburt'u bu alanda önemli bir merkez haline getireceğini düşündüklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz Kahraman 8 yıl önce

Vatandaş rumuzlu hemşerim önce isminle yorumunu yazda bu işle senin ne gibi alakan olduğunu anlayalım sanayi sitesi ile hayvancılık ve çifçilik yapan vatandaşlar ayrılmaz ikilidirler birbirlerini tamamlarlar sanayisiz çiftçilik olmaz Bayburt tada çiftçisiz sanayi olmaz.

Avatar
arpalıçiftçi 8 yıl önce

cengiz bey çiftçiler olarak bize dayattığın yeri istemiyoruz illa da sanayi yanına yapılacaksa kayışkıranda kurulan sanayinin yanına yapılmasını istiyoruz.müsadeniz olursa ona çiftçiler karar versin.

Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Benim anlamadigim geçen bakan bey geldiğinde sanayi başkanı ve yönetimi üstüne vazife olmayan bu olaya neden müdahale eder ki. Bırakın da herkes kendi vazifesini yapsın. Sanayici değil buna çiftçi ler karar vermeli.Garibanlara verdirilirse tabi..

Avatar
HASAN 8 yıl önce

ŞEHİRLERİN GİRİŞİNDE VE ÇIKIŞINDA ANAYOL ÜZERİNDE HAYVAN PAZARI OLAN ŞEHİRE ŞİMDİYE KADAR RASTLAMADIM,

Avatar
Sebahattin Karakaşoglu 8 yıl önce

Bende sayın Cengiz bey gibi düşünüyorum sanayi ve tarım ayrılmaz bir ikilidir bu yerleşkenin de sanayi sitesi yakınında yapılması çok makul bir düşüncedir. Projeye bütün Bayburt halkının destek vereceğinden hiç şüphem yoktur memleketimize şimdiden hayırlı olsun

Avatar
İBRAHİM 8 yıl önce

ERZURUM TRABZON KARAYOL BAYBURTUN VİNTİRİNİ....BENCE HAYVAN PAZARI BAŞKA BİRYERE YAPILMALI...ÜNİVERSİTEYİ DEMİRÖZÜ YOLUNA SAKLA HAYVAN PAZARINI VİTRİNE KOY....BİZE GÜLERLER...

Avatar
uzman 8 yıl önce

sn. HAYVAN sAĞLIĞI, yorumunuza çok şaşırmadım. Ne zaman memleketimize elle tutulur bir proje yapılacak olsa, hemen birisi karalamaya başlar. 1- Türkiyenin bir çok yerinde bu dediğin iki tesisi yan yanadır. 2- Bu işi planlayıp projelendirenler bu konulara fazlası ile kafa yoruyorlar. 3- Türkiye de ilk olacak olan bu projeye destek olalım da memlekette tarımsal ticaret dolayısı ile ekonomi biraz canlansın...

Avatar
HAYVAN SAĞLIĞI 8 yıl önce

ŞAP HASTALIĞINDAN DOLAYI HAYVAN PAZARININ KAPANDIĞINI DUYTUNMU AYNI YERLEŞKEDEKİ DİĞER BÖLÜMLER NE OLACAK BİR CEVAP YAZDA BİLELİM..BU İŞ BU HALİYLE YAPILIRSA YANLIŞTIR.