Hafız Abdullah Şahin bölge birincisi oldu

Bayburt Postası- 2012 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen 4. Bölge Hafızlık Yarışması’nın birincisi Bayburt'lu Hafız Abdullah Şahin oldu. Tunceli’de yapılan Bölge Hafızlık yarışmasında Erzurum, Artvin, Kars, Gümüşhane, Ardahan, Ağrı ve Erzincan illerini temsilen katılan 7 hafızı  geride bırakan Hafız Abdullah Şahin Türkiye Hafızlık Yarışması finaline katılmaya hak kazandı.

Hafız Abdullah Şahin bölge birincisi oldu

Bölge birincisi olan Hafız Abdullah Şahin,  17 Haziran Pazar günü Erzurum’da gerçekleşecek olan Türkiye Hafızlık Yarışması Finali'nde Bayburt'u temsil edecek... Bayburt Postası- 2012 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen 4. Bölge Hafızlık Yarışması’nın birincisi Bayburt'lu Hafız Abdullah Şahin oldu. Tunceli’de yapılan Bölge Hafızlık yarışmasında Erzurum, Artvin, Kars, Gümüşhane, Ardahan, Ağrı ve Erzincan illerini temsilen katılan 7 hafızı  geride bırakan Hafız Abdullah Şahin Türkiye Hafızlık Yarışması finaline katılmaya hak kazandı.

Tunceli’de gerçekleşen 4. Bölge Hafızlık Yarışması’na Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Tunceli İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, Tunceli Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Paşalar Camii İmam Hatibi Hacettin Yılmaz tarafından okunan Kur’an tilaveti ile devam eden yarışmada, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tunceli İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım yaptı.

İl Müftüsü Yıldırım yaptığı konuşmada, ”Hafız kardeşlerimiz bu mirası Cebrail, Peygamberimiz Hz. Muhammed ve Hz. Ali Efendimizden alarak kıyamete kadar inşallah devam ettirecekler” dedi.

Yapılan yarışma sonucunda yarışma jürisi tarafından verilen puanlara göre, Hafız Abdullah Şahin (Bayburt) birinci, Hafız İlhami Taşan (Erzincan) ikinci, Hafız Eyüp Bakan (Erzurum) ise üçüncü oldu. Bayburt ‘u temsilen  yarışmaya katılan ve yarışmada 1. olan Hafız Abdullah Şahin, Türkiye Hafızlık Yarışması Finali'ne katılmaya hak kazandı.

Tunceli İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda yapılan “4. Bölge Hafızlık Yarışması”, dereceye giren ve yarışmaya katılan hafızlara ödüllerini Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ ve İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım tarafından verilmesi ile sona erdi.

Bayburt temsilen Hafız Abdullah Şahin’in de katılacağı Türkiye Hafızlık Yarışması Finali 17 Haziran Pazar günü Erzurum’da gerçekleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.