DSİ’den 20 milyonluk yatırım

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt'ta altı gölet için 20 milyon liralık yatırım yapılacağı açıklandı. Bayburt’ta 6 sulama göletinin kanal yenilenmesi ile birlikte kapalı sulama sistemine dönüştürüleceğini söyleyen Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, DSİ ile yapılan görüşmelerin ardından yapım ihalelerinin Haziran ayı içinde yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

DSİ’den 20 milyonluk yatırım

Bayburt Postası - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt'ta altı gölet için 20 milyon liralık yatırım yapılacağı açıklandı. Bayburt’ta 6 sulama göletinin kanal yenilenmesi ile birlikte kapalı sulama sistemine dönüştürüleceğini söyleyen Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, DSİ ile yapılan görüşmelerin ardından yapım ihalelerinin Haziran ayı içinde yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Özbek, Kurugüney, Suludere, Sarayçık, Yukarıpınarlı, Sakızlı ve Danişment sulama göletlerinin kanal yenilenmesi ile birlikte kapalı sulama sistemine dönüştürülmesi için DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün ön çalışmalara başladığını ve ihalenin kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Açıklamasında, sulama için söz konusu göletlerden temin edilecek sulardaki kayıplarının en aza indirilmesi ve bölgedeki tüm arazinin sulanabilmesi adına önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Özbek, yatırım tutarının ise yaklaşık 20 milyon lirayı bulacağını dile getirdi. Özbek, üç sulama göletinin yapımı ile birlikte beş sulama göletinin projelerinin ise bu yıl tamamlanarak 2 yıl içinde bitirileceğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.