Bayburt çiftçisine 20 bin adet meyve fidanı

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, köylere 20 bin adet meyve fidanı desteği sağladı.

Bayburt çiftçisine 20 bin adet meyve fidanı
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, köylere 20 bin adet meyve fidanı desteği sağladı.

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt'ta meyvecilik yapılabilecek köylerde meyve bahçeleri kurarak çiftçileri meyveciliğe yöneltmeye yönelik çalışmalarını sürdüğünü belirterek, 2016 yılında 12 adet örnek bahçesi kurduklarını, bu yıl ise çalışmaları genişleterek 350 dekarlık meyve bahçesi tesisi için 20 bin adet fidan desteği verdiklerini söyledi.

Karabulut'un konuyla ilgili yapmış olduğu açıklma şöyle:

"İlimiz tarımına bitkisel üretimde çeşitlilik katmak, ilimizde artan sulama imkânları doğrultusunda gelir getirici yeni ürünlerin yetişmesini sağlamak adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda Bayburt tarımında çok öne çıkmayan özellikle meyvecilik ve sebzecilik konularına ağırlık vererek geliştirmeye çalışıyoruz. Çeşitli projelerle İlimizde ekonomik olarak meyveciliğin yapılabileceği köylerde örnek meyve bahçeleri kurarak çiftlerimizin bu alanda yetiştiriciliğe yöneltmeye çalışıyoruz. 2016 yılında 5 köyde kiraz, 4 köyde elma, 2 köyde kayısı, 1 köyde ise armut olmak üzere toplam 12 köyde etrafı çit örgüyle çevrili 12 adet örnek meyve bahçesi kurduk. Bu yıl çalışmalarımızı daha da genişleterek yaklaşık 350 dekarlık meyve bahçesi tesisi için yaklaşık 20 bin adet elma, armut, kiraz ve vişne fidanı desteği sağladık. Meyvecilik alanında proje ve çalışmalar önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Bayburt'ta sulama yatırımlarının artması, bitkisel üretimde çeşitliliğin artması yönünde önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar ile çiftlilerimize meyve yetiştiriciliği noktasında bir yetiştiricilik kültürü oluşturarak gelir sağlamayı amaçlıyoruz. Bu çalışmaların orta ve uzun vadede il ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.