Geçici istihdam "muhasebesi"

Page Personnel tarafından gerçekleştirilen “Global Geçici Çalışan Araştırması” sonuçlarına göre; çalışanlar geçici istihdamı "fırsat" olarak nitelendiriyor.

Geçici istihdam "muhasebesi"

Page Personnel tarafından 17 ülkede gerçekleştirilen “Global Geçici Çalışan Araştırması” sonuçlarına göre; işverenler geçici istihdamının işlerine sağladığı katma değerden memnun kalırken, profesyoneller de geçici süre ile çalışmayı kariyerleri için “fırsat” olarak görüyor.

Şirketin 11.250 çalışan ve 2.054 işveren görüşmesindeki yaklaşık 13.300 cevabın analiziyle ortaya çıkan sonuç, geçici istihdamın iş dünyasında son dönemde cazibesini artırdığını  gösteriyor.

Araştırmaya katılan tüm işverenlerin % 80.4 ü, geçici istihdama pozitif yaklaşım gösteriyor. Geçici istihdamın uzun yıllardır uygulandığı ülkelerden Avustralya, İngiltere ve Kanada da pozitif yaklaşım güçlü olarak hissedilirken, Polonya ve İtalya’da daha düşük oranda görülüyor.

Özellikle uzun bir süredir geçici istihdam geleneğine sahip olan pazarlarda da yaklaşık on profesyonelden 6’sı (% 58.9), geçici çalışma imkanlarını pozitif buluyor. Bu arada, araştırmaya katılan işverenlerin % 85.0 i geçici eleman veya yöneticilerden memnun olduklarını belirtiyor.

Araştırma aynı zamanda geçici istihdamın daha fazla olduğu sektörleri de gözler önüne seriyor. Finans ve Muhasebe %44,7, Sekreterlik %24,5, Teknik %24,2 ve üretim % 21,2  ile geçici istihdamın en fazla olduğu sektörler olarak karşımıza çıkıyor.

İşverenler için geçici istihdamın motive edici noktaları;

Esneklik – işverenler açısından  - %89.4

Kısa vadeli ihtiyaçların karşılanması - %87.8

Uzun vadeli pozisyonlar için adayların belirlenmesine imkan yaratması - %75.7

IK zorluklarına ucuz maliyetli çözüm  sağlaması - %61.2

İşine dış uzman görüşü kazandırma - %49.1

İşverenlerin %59 u geçici süre ile istihdam edilen yöneticilerin harici uzman olarak üretkenliklerinin yüksek olduğunu düşünüyor. Ayrıca işverenlerin %49.3’ü geçici yönetimin, kurumsal değişim ve yeniden yapılanma süreçlerini hızlandırdığını onaylıyor. İşverenlerin hemen hemen yarısı (% 47.2) geçici yönetimi kalıcı pozisyonlar için aday kaynağı olarak düşüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.