Bayburt'ta 184 Milyonluk Elektrik Şebekesi Yatırımı

Müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımla hizmet veren Aras Elektrik, Bayburt’ta özelleşmeden bu yana 184.4 Milyon TL’lik yatırım yaptı.

Bayburt'ta 184 Milyonluk Elektrik Şebekesi Yatırımı

Bayburt Postası - Kesintisiz ve kaliteli enerji hizmeti için çalışmalarına devam eden Aras Elektrik, sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha iyi hizmet vermek amacıyla kendini daima yenileyen Aras Elektrik, Bayburt’ta 2022 yılının ilk yarısında da şebeke güçlendirme ve yenileme, havai hatların yer altına alınması, trafoların beton köşk içerisine ve trafo binalarının çevresinin düzenlenmesi gibi çalışmalarla faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

94 Memnuniyet Puanı ile Bayburt Türkiye’de 1. oldu

2022 Nisan ayı (TEDAŞ tarafından yaptırılan ALO186 Çağrı Merkezi Memnuniyet Anketi) sonuçlarına göre Türkiye ortalama endeksi 69.3 olan Elektrik Dağıtım Şirketleri Çağrı Merkezi Memnuniyet araştırmasında, Bayburt  büyük bir başarı göstererek 100 üzerinden 94 memnuniyet puanı ile Türkiye’de İller arasında 1. Oldu. Müşteri memnuniyeti misyonu ile hareket eden şirket, bu başarıyla da kaliteli hizmet verdiğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

“184.4 Milyonluk Yatırım Yaptık”

Yatırım planlarının her ilin ihtiyaçlarına göre belirlendiğini ifade eden Bayburt İl Koordinatörü Kubilay Atan, “Özelleştirme sürecinin tamamlandığı 2013 yılından 2022 yıl sonu itibariyle de toplam yatırım tutarımız 184.4 Milyon TL olacak. Yatırımlarımızı altyapı çalışmaları, arıza sayı ve sürelerinin daha da azaltılması, abonelerimizin yeni enerji taleplerinin karşılanması gibi önceliklere göre planladık. Yaptığımız çalışmalarla devirden sonraki 9 yıllık süredeki yatırımlarımızla ilimizin trafo sayısını 733’e, trafo kurulu gücünü ise 168 MVA’a yükselttik. Şirketimizin yatırımlarıyla ilimizde havai hatlar 2 bin 512 kilometreye, yeraltı şebekemiz de 333 kilometreye ulaştırdık. Bu canlı şebekeyi faal halde tutma için ekiplerimiz 7/24 çalışıyor” dedi.

Her yıl Bayburt ilinin yatırım ihtiyaç ve beklentilerini değerlendirip çalışmalarını o yönde ilerlettiklerini söyleyen Atan, “Bu yıl içinde Bayburt’a yapacağımız 44.4 Milyon TL’lik yatırımda en büyük payı altyapı çalışmalarına ayırdık. Küçük ek tesisleri (KET) yatırımları, enerji nakil hatlarının yeraltına alınması, aydınlatma gibi yatırımlar da onu takip ediyor. 2022 yılsonu itibariyle de bazı ilçelerimizdeki havai hatlarının artan elektrik ihtiyacını karşılayacak şekilde yenilenmesi için de bütçe ayırarak yapacağımız yatırımlarla müşterilerimize kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“2022 Yılı Çalışmalarımız Aralıksız Devam Ediyor”

Bayburt İl Koordinatörlüğü’nde Yatırımlar ve Tesis Başmühendisi olarak görev yapan Sinan Tekin, “2022 yılında 115 km havai hat ve 21 km de yeraltı şebeke yenilenmesi planladık. Tüm bu yenileme çalışmaları ile birlikte 30 adet trafo tesisi yenilenecek olup, bu çalışmalar sonucunda Bayburt ilinde tüm ilçe ve belde merkezlerindeki planlanan yatırımlarımızı tamamlamış olacağız. Ayrıca yine bu çalışmalar sonucunda 26 adet köyümüz direkt, 50 adet köyümüz ise dolaylı olarak bu çalışmalardan fayda sağlayacaktır. Aydınlatma çalışmalarımızda da şebekemize 1000’e yakın armatür dahil ederek bu kapsamda Bayburt Merkez, Aydıntepe İlçemize ve Arpalı Beldemize yapılacak olan refüj aydınlatmalarıyla birlikte şehrimizde ilk LED Armatürlü Aydınlatma Tesislerimizi yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

“Arızayı Giderme Süresini Büyük Oranda Düşürdük”

Arıza giderme süreleriyle ilgili de bilgi veren Kubilay Akan, “Yaptığımız yatırımlarla her geçen yıl arıza giderme sürelerimizi büyük oranda düşürüyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl kesinti sayımızı %63; kesinti süremizi de %68 oranında azalttık. Yani geçen yıl ekiplerimiz bir arıza ihbarına giderek o arızayı 1,16 dakika içerisinde giderirken; bu yıl aynı arızayı ekiplerimiz 1 saatin altında giderip büyük bir başarı yakaladı. Arızalara anında müdahale için her türlü teknoloji altyapısını kullanıyor, bunun için büyük bir çaba gösteriyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimizle de şebeke sorunlarını büyük ölçüde toparladık. Her yıl daha iyisini yapmaya gayret ederek yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Bayburt’ta hat bakımı (AG+OG), trafo bakımı, box bakımı, bina bakımı çalışmaları sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor. Müşterilerin sayaç okumalarını koordinat bazlı dijital okuma yaparak hatalı okuma oranını büyük oranda düşüren Aras Elektrik, bir önceki yıla göre de kayıp-kaçak oranını büyük ölçüde indirdi.

Bayburt’ta yayla sezonunun başlamasıyla birlikte Aras Elektrik ekipleri, köy ve yaylaların enerji nakil hatlarındaki OG bakımları, izolatör değişimleri, sıkı bağ yapımı gibi bakım ve onarım çalışmalarını da yapıyor. Yer yer yoğun sisin hakim olduğu 2400 rakıma kadar çıkan ekipler, bakım ve onarım çalışmalarını zorlu şartlarda gerçekleştiriyor. Ayrıca bölgedeki ciddi rakım farkı ve eğim, zaman zaman çalışmaları zorlaştırıyor. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gece gündüz demeden özveriyle çalışan ekiplerimiz, yaylalarda enerjinin sağlıklı bir şekilde ulaşılması için mücadele veriyor.

“Çözüm ve inovasyon odaklı hizmet sunan Aras Elektrik müşteri odaklı yaklaşımıyla 14 farklı iletişim kanalı üzerinden 7/24 saat müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NAİM GEDİK 2 yıl önce

BÖYLE GAZETELERDE HAVA ATMAYINIZ.1.5 AYDIR ELEKTRİK BEKLİYOYORUZ HALA GELİP BAĞLAMADINIZ. HER HAFTA PAZARTESİ DİYİP İNSANLARI OYALIYORSUNUZ. YALANLARINIZLA BATASINIZ.