Soğanlı Rüzgâr Enerji Santrali’nin kapasitesi 70 MW’a çıkıyor

Esyel Global Elektrik, Bayburt'ta kurmakta olduğu 30 MW'lık Soğanlı Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesini 70 MW’a çıkaracak.

Soğanlı Rüzgâr Enerji Santrali’nin kapasitesi 70 MW’a çıkıyor

Bayburt Postası - Esyel Global Elektrik, Bayburt'ta kurmakta olduğu 30 MW'lık Soğanlı Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesini 70 MW’a çıkaracak.

Esyel Global Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Bayburt İli, Aydıntepe İlçesinde kurulması planlanan Soğanlı Rüzgâr Enerji Santrali’nde (RES) kapasite artışı planlanıyor. 

Kapasite artış projesinin değeri 174.500.000 TL olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında daha önce kurulması planlanan 8 adet türbine ek olarak 13 türbin ilavesiyle toplam kapasitenin 69,8 MW’a çıkarılması öngörülüyor. 

Kurulacak türbinler ile yılda toplam 384,3 milyon kWh elektrik üretilecek. Tesis kapsamında üretilen enerji 154 kV’lık 2 x 1272 MCM Enerji İletim Hattı ile Çaykara Havza TM-Bayburt TM’ye girdi-çıktı hat ile bağlanarak ulusal sisteme aktarılacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Basri Karadeniz 2 yıl önce

1980'li yıllarda Türkiye'nin yıllık elektrik üretiminin bütünün 12 milyar kwh olduğu dikkate alındığında büyük bir rakam. Nihayet fark edilmiş. Soğanlı dağlarındaki rüzgar neden kimsenin aklına gelmez diye düşünürdüm. Akşar'ın kuzeyinde Pamuktaş'ın üst tarafındaki rüzgar hem sert hem de devamlılık arzeder. Yetkililerin dikkatine