‘Ütopyalar Atölyesi’ sergiye dönüştü

Okan Üniversitesi'nde Ütopyalar Atölyesi Sergisi açıldı.

‘Ütopyalar Atölyesi’ sergiye dönüştü

Bayburt Postası - Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın girişimiyle oluşturulan “Ütopyalar Atölyesi” dersine katılan öğrencilerin, sıradışı fikirlerle ortaya koyduğu çalışmalardan oluşan Ütopyalar Atölyesi Sergisi, 16 Ekim 2012 Salı günü saat 16.00’da üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Sergi, 27 Kasım 2012 Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, gerçekleştirmek istedikleri ütopyalarını, farklı disiplinlerin yardımıyla birer sanat yapıtına dönüştürmek için bütün bir sene boyunca çalıştı. Birbirinden çarpıcı çalışmalar ortaya koyan öğrencilerin eserleri, bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Ütopyalar Atölyesi Sergisi”nde bir araya geldi.

“Ütopyalar Atölyesi”  dersinin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Ütopyalar Atölyesi ile, insanoğlunun en değerli özelliklerinden birisi olan “Hayal kurma” hakkını engelleyen unsurlara tepki göstererek, “Hayalleriniz varsa siz de varsınız, hayalleriniz yoksa siz de yoksunuz” mesajı verdiğini söyledi. Hayal kuran insanların kendileri nasıl isterse öyle davrandıklarını belirten Koçan, “Katılımcı, paylaşımcı ve hayalleri ortaya çıkaran bir atölyeye sahip çıktığı için Okan Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar ise, “Ütopyaları neredeyse olmayan ya da yaşamlarındaki kimi farklılıkları ütopya zanneden bir toplumda yaşıyoruz” dedi. Vardar, Avusturyalı paraşüt sporcusu Felix Baumgartner’ın 5 yıllık çalışmanın ardından ütopyasını gerçekleştirmek için ölümü pahasına uzay boşluğundan dünyaya atladığını ve insanlık tarihine geçtiğini söyledi. Konuşmaların ardından katılımcılar, sergide yer alan eserleri incelediler.

Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açılan sergi, 16 Ekim-27 Kasım 2012 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.