Prof. Koçan, 'Atölye/Bellek' sergisi ile Bodrum'da

Bu yıl İstanbul’da iki büyük sergi (Kazlıçeşme Sanat’taki ‘Geleneğin Şifreleri-Geleceğin Şifreleri’ ile AKM’deki ‘Ayağımdaki Diken’) gerçekleştiren usta sanatçı Hüsamettin Koçan, bu kez Bodrum’da sanatseverlerle buluştu.

Prof. Koçan, 'Atölye/Bellek' sergisi ile Bodrum'da

Bayburt Postası - “Sanatçın atölyesi onun yüreği, beyni ve çağıdır” diyen Koçan’ın ‘Atölye/ Bellek’ başlıklı sergisi Bodrum Belediyesi Mausolos Sergi Salonu’nda açıldı. 10 Eylül’e kadar devam edecek sergide, sanatçının çeşitli dönemlerini temsil eden 37 eseri yer alıyor.

Hüsamettin Koçan, sergiyle ilgili düşüncelerini şöyle özetledi: 

“Sanatçının atölyesi beynidir, kalbidir ve içinde yaşadığı dünyadır. Dönüp dolaşıp tüm bu birikimleri uygulamak için bir mekâna ihtiyaç duyar, o mekân da sanatçının atölyesidir. Bu nedenle de ‘Atölye/ Bellek’ sergimde tanıklıklarımı izleyiciyle olanaklar ölçüsünde paylaşmak istedim. İzleyici bu sergide daha çok bir gölgeyle, farklı malzemeyle, Anadolu kültürüyle karşılaşacak. Elbette bastırılmış sözler, yalnızlıklar, suskunluklar, korkular ve insanı en derinden anlama çabası bu gölgenin yolculuğuna katılmış olacak. Benim atölyem söz ve malzemenin yolculuğuna tanıktır: ‘Sanat TIR’ı’ projesiyle Diyarbakır, Van, Erzurum, Bayburt, ‘Sanat Çadırı’ projesiyle İzmit’te deprem sonrası rehabilitasyona destek, Alanya tersanesinde, Çankırı tuz mağarasında ve Baksı’da sergiler ve ‘Genç Etkinlik’ gibi etkinliklerle kuşaklar ve coğrafyalar arası yolculuklara mekân olmuştur atölyem. Geleneksel tuval resminden yeni malzeme deneyimlerine doğaya, doğadan gelen çamura, yaprağa, muma ve endüstriden gelen silikona, oradan kiç malzemelere ve yüksek teknolojinin imkânlarına temas eden izleri takip eden bir yolculuktan söz eder atölyem.”

Hüsamettin Koçan’ın ‘Atölye/ Bellek’ başlıklı sergisi, 10 Eylül’e kadar Bodrum Mausolos Sergi Salonu’nda.

Kaynak: Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.