Baksı Müzesi'nde 'Sonsuza Dek Cumhuriyet' sergisi açıldı

Baksı Müzesi, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın Cumhuriyetin 100. Yılı temalı ‘Sonsuza Dek Cumhuriyet’ sergisine ev sahipliği yaptı. 

Baksı Müzesi'nde 'Sonsuza Dek Cumhuriyet' sergisi açıldı

Bayburt Postası - Sergi açılışında konuşan Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Türkiye’de iki boyutlu eğitim yapıldığını, çocukların üçüncü boyut yetisinden eksik kaldığını söyledi. Baksı Müzesi ile  İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları işbirliğinin bu anlamda önemli olduğunu söyleyen Koçan, bu tür ilişkilerin gelişiminin eğitime katkısı olacağını belirtti. 

Koçan, “Cumhuriyetin 100. yılı için İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğrencileriyle renkli, yaratıcı, cıvıl cıvıl bir sergi gerçekleştirdik. Geleceğin umudu çocuklarımız Cumhuriyete saygılarını sundular” dedi. 

Baksı Müzesi olarak yıllardır öğrenci sanat şenlikleri düzenlediklerini hatırlatan Koçan, “Buradaki amacımız ortaöğretim düzeyinde yeteneğin meşrulaştırılması ve yaratıcı çabanın teşvik edilmesi idi. Bu öğrencilerimizi burslarla destekledik, bu projemiz devam ediyor” şeklinde konuştu. 

“İstanbul dışındaki ilk sergi deneyimimizi Baksı’da yaşıyoruz”

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kurucusu ve Baksı Kültür Sanat Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Gülsün Sağlamer ise, Baksı Müzesi’nin Hüsamettin Koçan ve eşi Oya Koçan’ın hayatlarını adadıkları bir proje olduğunu ifade ederek, “Böylesine ileri görüşlü bir kurumun Anadolu’da oluşması, herkes tarafından beğeni ve sevgiyle karşılanması bizi çok mutlu ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı Okulları olarak her daim yeni projeler yaratmak üzere çalışıyoruz. İstanbul dışındaki ilk sergi deneyimimizi Baksı’da yaşıyoruz. Öğrencilerimiz o kadar çok etkilendi ki coğrafyadan, daha şimdiden yeni projeler düşünüyoruz. İstanbul’daki çocukların Anadolu’yu görerek öğrenmesi çok önemli, bu tür projeler devam edecek” dedi.  

Konuşmaların ardından sergi açılışı yapılarak, öğrencilerin Cumhuriyetin 100. Yılına özel yaptıkları eserler gezildi. 

Sergi açılışına Prof. Hüsamettin Koçan, eşi Oya Koçan ve Prof. Dr. Gülsün Sağlamer'in yanı sıra Bayburt Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Okulu Müdürü Aybars Şehirtay, KOSGEB İl Müdürü Mete Emir, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.