Baksı Müzesi'nden yeni konsept

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Anadolu sanatını çağdaş sanat ile buluşturdu.

Baksı Müzesi'nden yeni konsept

Bayburt Postası - Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Anadolu sanatını çağdaş sanat ile buluşturdu. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi ve Baskı Müzesi'nin işbirliği ile düzenlediği ''Sanatçı Dokumaları'' sergisi Ege Üniversitesi AKM'de sergilenmeye başladı. 3 Aralık- 5 Ocak tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, Anadolu'nun dokuma sanatına çağdaş sanat anlayışı ile yeniden hayat veren Julie Upmeyer, Mike Berg, Anna Heindenhain, Thomas Büsch, Jochen Proehl, Fikret Haşimov, Debavil Kara ve Hüsamettin Koçan’ın dokuma eserleri sergilenmeye başladı.

Sergide, dokuma zanaatını çağdaş sanat ile yeniden buluşturan sanatçıların kendi özgün sanat dillerini yansıtan birer yapıtları daha bulunuyor. Sergiyi Ege Üniversitesi AKM Sanat Galerisi ile ortaklaşa düzenleyen Baksı Müzesi'nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan sergide yer alan bütün eserlerin özgün ve dünyada tek bir ürün olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Koçan, Baskı Müzesi olarak Anadolu'da dokuma sanatına kadın ve çocukların daha çok ilgileri olduğunu belirtti. Baskı Kültür Sanat Vakfı olarak kadınlara istihdam sağlamayı amaçladıklarını, çocuklarını okutan ailelere burs sağladıklarını vurguladı. Geleneksel zeminde çağdaş bir sanat inşa ettiklerini dile getiren Prof. Koçan, Ege Üniversitesi'nin bu projelere yaklaşımını şu sözlerle değerlendirdi:

''Ege Üniversitesi, Güzel sanatlar fakültesine sahip olmayan bir üniversiteye göre sanatı ve sanatçıyı çok mutlu eden bir tutuma sahip. Bu sergi ile ufak çaplı uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yaptı''

EÜ Atatürk Kültür Merkezi Müdürü Serpil Zeytin, bu değerli sergiyi İzmirliler’le buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Serginin açılışına EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber: Ege Ajans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.