Mustafa Ozulu, ahşaptan hediyelik eşyalar üreterek, satışa sunuyor

Mustafa Ozulu isimli vatandaş, emekliliğin ardından merak saldığı uğraşı ile hediyelik eşya üretiyor.

Mustafa Ozulu, ahşaptan hediyelik eşyalar üreterek, satışa sunuyor

Bayburt Postası - Evinin altında kurduğu atölyede ahşaptan hediyelik eşyalar üreten Mustafa Ozulu (55), bunları Cumhuriyet Caddesinde el minübüsü aracılığı ile satışa sunuyor. 

Ozulu, üzerlerine 'Bayburt Hatırası' yazan çeşitli ebatlarda siniler, fayton, kızak, at arabası, kağnı gibi ürünlerin alıcısının özellikle dışardan gelen Bayburtlular olduğunu söylüyor.

51 yaşında emekli olduktan sonra, yeni işler yapmaya niyetlendiği bir anda, yeteneğinin var olduğu bu işe yöneldiğini söyleyen Ozulu, yaklaşık 3 yıldır bu işi yapığını ve işinden memnun olduğunu söyledi. 

Şehit Nusret Parkı önünde Bayburt Belediyesi tarafından gösterilen alanda satış yapan Ozulu, çocukluğunun Bayburt'un da gördükleri ağırlıklı olmak üzere çeşitli hediyelik eşyalar ürettiğini ifade etti.  

Ozulu, babasının misafirliğe gideceği zaman sürekli çağırdığı 'Faytoncu Ömer'in faytonunu, günümüzde de kullanımına devam eden sinileri, tepsileri, son yıllarda özellikle 21 Şubat Kurtuluş törenlerinde seferberlik sahnelerinin canlandırılması için kullanılan kağnıları, kızakları, 1990'lı yıllarda Bayburt sokaklarından çekilen at arabalarının ahşaptan minyatürlerini yaparak satışa sunduğunu, bu ürünlere ilginin özellikle gurbetçiler tarafından olduğunu aktardı.    

Bayburt'a gelen birinin Bayburt'a has ürünler bulmasına yönelik, kentte son yıllarda bir iyiye gidiş olduğunu da söyleyen Ozulu, "Ekmeğimi kazanıyorum. Bunun yanı sıra Bayburt'un tanıtımına bir nebze katkı da bulunabiliyorsam, buna da ayrıca sevinirim" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emmi 3 yıl önce

Alınteriniyle kazananlara selam olsun