Kendi söküğünü boşverdi, ihtiyaç sahiplerine yöneldi

Abdullah Taşdemir topladığı eski giysileri tamir ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor...

Kendi söküğünü boşverdi, ihtiyaç sahiplerine yöneldi
Amasya’nın Merzifon ilçesinde terzilik yapan Abdullah Taşdemir topladığı eski giysileri tamir ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor. 

Merzifon’da terzilik yapan Abdullah Taşdemir (64) yaklaşık 40 yıldır terzilik yaptığını belirtti. 

Taşdemir terzilikten artık para kazanamadıklarını ve bu işi de bırakamadığı için kendisi de boş durmamak yerine ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek için eski veya yeni elbiseleri topladığını tamir edilmesi gereken yerleri varsa onları tamir ettiğini ve bu şekilde yardım ettiğini belirti.

Çocukluk yıllarında çok sıkıntılı bir hayat geçirdiğini, giysi bulmakta çoğu zaman ailesinin zorlandığını belirten Taşdemir, terziliğe başlayıp işi öğrendikten sonra kendi iş yerini açmasıyla böyle bir uygulamayı kendisine vazife edindiğini ve hiçbir karşılık beklemeksizin Allah rızası için yardımda bulunduğunu belirtti. 

Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yarınlara güvenle bakabilmesi, kendinin güvenli olduğu hissini uyandırabilmesi ve yardım yapmayı düşünen duyarlı insanların da güvenle yardımlarını aktarabilecekleri bir zemini oluşturmak istediğini ifade eden Abdullah Taşdemir, "Emekliyim, 3 çocuğum var. Çocuklarımın hepsi iş güç sahibi. Emekli maaşım eşimle ikimize yetiyor, sadece terzilik yapmıyorum, maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine aracılık etmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Taşdemir, kendisine ulaşan giysilerin önce tamir işlerini yaptığını, ütüledikten sonra ihtiyaç sabine ulaştırdığını söyledi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.