Çayıryolu'ndan Nusret Battal'ın antika eşya merakı

Çayıryolu köyünden (Sünür) Nusret Battal (75), köydeki evinde asırlık eşyalar sergiliyor. 

Çayıryolu'ndan Nusret Battal'ın antika eşya merakı

Bayburt Postası - Geçmişte hayatın en önemli parçaları olan ve günümüzde artık kullanılmayan eşyaları 17 yıldır biriktiren Battal, “Onlara bakınca atalarımı görüyorum” dedi.

2005 yılında antika eşyalara merak saran ve bir anlamda antika eşyalarda çocukluğunu arayan Nusret Battal, 17 yıldır 300’e yakın eşya topladı. Çayıryolu köyündeki evinin her bir köşesini antika eşyalarla donatan Battal, “Bu eşyalarla birlikte çocukluğuma gidiyor, annemle, babamla, dedemle, nenemle aynı evde yaşıyorum” diye konuştu.

Yöreden topladığı eşyaların birçoğunu para ile satın aldığını anlatan Battal, evini gezmek isteyen misafirlere evinin kapsını açık olduğunu ifade etti.

Eşyalar içerisinde 300 senelik parçaların da yer aldığını dile getiren Battal, "Çok eski eşyalar var 200 senelik, 300 senelik parçalar var, kimisi dededen bizlere kaldı. Kullandığımız aletler hepsi. Çiftçi olarak biz bunları hep kullandık. Geçmişte evlerde kullanılan küpler, zaplar, güveçler, taslar, yayık makinesi var. Her şey var, olmayan bir şey yok 285 parça eşyam var. Değirmen taşım var, gem, kotanım var, sabanım var, yayıklar, kaplar var. Tırmık, urgan var. Yöremize ait peştemal, yün çuval var. Eskiden yün çuvallara buğdayları doldururduk, şimdi naylon çuvallar çıktı onlara dolduruyorlar. Bu durumdan çok memnunum, eşyalara baktıkça çok mutlu oluyor, keyif alıyorum" şeklinde konuştu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2 yıl önce

Çayıryolunun kullanılmayan belediye binası müze yapılıp bu eşyalar sergilenebilir Bu şekilde Bayburt daha çok turist ağırlayacaktır.

Avatar
Gada 2 yıl önce

Ahmet gardaş ne turisti kimse gelmez görmeğe hayal kurma