Bayburtspor eski Başkanı Yılmaz Kırali, hayatını kaybetti!

Bayburt, unutulmayacak simalarından birini daha kaybetti.

Bayburtspor eski Başkanı Yılmaz Kırali, hayatını kaybetti!

Bayburt Postası - Bayburt’a yaptığı önemli hizmetlerle bilinen Yılmaz Kırali (77), 20 yılı aşkın zamandır yaşadığı İstanbul’da hayatını kaybetti.

1945 yılında Bayburt’un Kadızade mahallesinde doğan Yılmaz Kırali, ilk ve ortaokulu Bayburt’ta okuduktan sonra Gümüşhane Lisesi ve ardından İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi’ni bitirerek Bayburt’ta muhasebecilik yaptı. 

Muhasebeciliğin yanı sıra babasının işlerini de yürüten Yılmaz Kırali, 1973 yılında Kenan Abdullahoğlu ile birlikte Bayburtspor’u kuran ekibin içinde yer almış ve sonraki dönmelerde başkanlığını da üstlenmişti. Kırali, görev yaptığı yıllarda Bayburtspor’da boks şubesini kurmuştu. Uzun yıllar bu görevi sürdüren Yılmaz Kırali, 1986 yılında 2. Lige yükselen Bayburtspor’un Genel Kaptak görevini sürdürmekteydi. 

Bayburt Folklor Derneği Başkanlığı da yapan Kırali, 1980 İhtilali öncesi CHP Bayburt İlçe Başkanlığını yapmış, ihtilale giden süreçte Bayburt gençliğinin tamamında var olan sevgisi ile büyük olaylar yaşanmasının önüne geçmişti. Kırali, yakın dostu Kenan Abdullahoğlu'nun ifadesi ile, siyasi görüş ayırt etmeksizin herkesi seven ve herkesin sevgisini kazanabilen ender şahsiyetlerden biriydi. 

Bayburt Belediye Meclisi üyeliği de yapan Yılmaz Kırali, eşini kaybettikten sonra 2001 yılında İstanbul’a göç etmişti. Yılmaz Kırali'ye Bayburt Bilim Eğitim Kültür Derneği tarafından Bayburt'a kattığı tüm güzelliklerden ötürü 2020 yılında BEKDER Onur Ödülü verilmişti.  

Dün İstanbul’da hayata veda eden Yılmaz Kırali’nin cenaze namazı 12.09.2022 Pazartesi günü İstanbul Maltepe Mevlana Cami’de ikindi namazının ardından kılınacak.

Kırali, 13.09.2022 Salı günü ise Trabzon Sürmene Çiftesu köyünde toprağa verilecek. 

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. 

Anahtar Kelimeler:
BayburtsporYılmaz Kırali
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan Önder Karaoğlu 2 yıl önce

Mekanın cennet ruhun şad olsun sevgili ağabeyim. Güler yüzün, beyefendiliğin, bilgeliğin ve Bayburt'umuza sağladığın eşsiz hizmetlerinle daima gönlümüzde yaşayacaksın.

Avatar
Ağaçcı 2 yıl önce

Mahallemizin buyuklerinden yılmaz amcama mevlam rahmetiyle muamele etsin acılı ailesine sabırlar ihsan etsin

Avatar
Aynur okay kırali 2 yıl önce

Mekanın cennet olsun büyük insan