Anneye gösterilen vefa ve bir çift güvercinle kurulan dostluk..

Zahit mahallesi sakinlerinden Orhan İbiş'in (68) bir çift güvercinle kurduğu dostluk yürekleri ısıtıyor. 

Anneye gösterilen vefa ve bir çift güvercinle kurulan dostluk..

Bayburt Postası - Zahit mahallesinde bulunan baba evinden ayrılarak, başka bir mahalleden aldığı apartman dairesine yerleşen Orhan İbiş, 92 yaşındaki annesinin bir isteğini her gün yerine getiriyor. Kendisi ile birlikte kalan annesi Sahibe İbiş'in her gün Zahit mahallesindeki evine gitme isteğini yerine getiren Orhan İbiş, bu sırada iki güvercine de yem bırakıyor. Her ikindi vaktinde doğup büyüdüğü mahalleye giden İbiş'i, bu iki güvercin de her gün istisnasız bekliyor.  

Emekli belediye çalışanı İbiş'in bu vefa kokan davranışını takip eden komşusu Baki Tosun, her gün hayretle bu manzarayı izlediğini söylüyor. Her gün ikindi vaktinde annesinin eve gelme isteğini yerine getiren komuşusu Orhan İbiş'in iki güvercinle kurduğu dostluğa hayret eden Tosun, "Bu manzarayı gördükten sonra, hani dünya iyilerin sayesinde duruyor derler ya, bence de öyle diyebiliyorum" diyor. 

Orhan İbiş'in her gün annesi ile ikindi çayını baba evinde içtiklerini söyleyen Baki Tosun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

"Orhan abimiz iki yabani güvercinle özel bir dostluk kurmuş, güvercinler her gün ikindi vakti onu bekliyor. O da her gün hiç üşenmeden hem büyük bir hürmet göstererek baktığı yaşlı annesi Sahibe teyzeyi evlerini ziyarete getiriyor, hem de güvercinlere yem veriyor, onlara zaman ayırıyor. Hani dünya iyilerin sayesinde duruyor derler ya, bence de öyle. İyiler ve iyiliklerin çoğalması dileğiyle.." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seher Arslan 5 ay önce

Canım babam Allahımda inşAllah senden merhametini esirgemez Allahım canınıza sağlık versin❤