Bayburt bar ekibinden Türkiye derecesi

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen yarışmada, Bayburt Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi Türkiye 4.'üncüsü oldu.

Bayburt bar ekibinden Türkiye derecesi

Bayburt Postası - Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen yarışmada, Bayburt Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi Türkiye 4'üncüsü oldu. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 2014 yılı Faaliyet Programında yer alan Gençlik Merkezleri Arası 14-18 Yaş Türkiye Şampiyonası 05 - 07 Aralık 2014 tarihleri arasında Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 100. Yıl Spor Salonu’nda yapıldı.

Adıyaman, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bursa, Burdur, Diyarbakır, Erzincan, Gümüşhane, İstanbul, Kırıkkale, Kocaeli, Malatya, Manisa, Muş, Niğde, Ordu, Sivas, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak illerinin katılımıyla gerçkeleşen finalde Bayburt'u temsil eden Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi Türkiye dördüncülüğü kazandı. Manisa'nın birinci olduğu yarışmada, Aydın ikinci ve Malatya ise üçüncü oldu. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, halk oyunları hocası Ali Durgut ve ekibini kutladığı açıklamasında şunları söyledi:   

"Zengin ve köklü değerlere sahip Türk halk oyunlarımızın yayılıp yaşatılması, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması için yapılan bu faaliyetin fİnal ayağı Konya 100. Yıl Spor Salonu'nda yapıldı. Gençlik Merkezleri Halk Oyunları Toplulukları katılırken ilimizi temsilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Halk Oyunları topluluğumuz Türkiye 4'üncüsü oldu. Başarılarıyla bizleri gururlandıran ve mutlu eden halk oyunları hocamız Ali Durgut ve ekibine çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FOKLÖRCÜ 9 yıl önce

Gençleri tebrik eder başarılarının devamını dilerim... Ekipte oynayanların başına bere örtülmesini KINIYORUM,uydurma ve yakıştırma
işleri ne çok seviyoruz...