21 Şubat Bayburt’un Kurtuluşu Bağcılar'da kutlandı

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü İstanbul’da da gerçekleşen 'Kurtuluş Gecesi' ile kutlandı.

21 Şubat Bayburt’un Kurtuluşu Bağcılar'da kutlandı

Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği ve Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı'nın 21 Şubat Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü programı İstanbul Bağcılar'da gerçekleşti. 

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Bayburt'un işgal yıllarını anlatan video sunumu gösterildi. 

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş programda yaptığı konuşmada, "Türk savaş tarihine altın harflerle Mareşal Fevzi Çakmak'ın 'Kop Savunması İkinci Plevne’dir' sözüyle yazılan Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Kurtuluş Yıldönümünü idrak etmenin büyük sevincini ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve bu topraklar üzerinde huzurla, güvenle yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının milli değerleri adına mücadele ederek canlarını feda eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, dün olduğu gibi bugün de bütün bir ulus olarak, aynı birliktelik, dayanışma, sevinç ve gururla bu tarihi günün anısına bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazan milletimizden aldığımız ilham ve güçle bu bayrağı, yeni nesil olarak şimdi de biz taşıyoruz. Derneğimiz 1947 yılında İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde kendi kültürünü, örf ve adetlerini unutturmamak, gurbette Bayburt’u yaşamak amacıyla kurulmuştur" ifadelerine yer verdi. 

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, 106 yıl önce işgale uğrayan Bayburt'taki Ermeni Mezalimini acılarından bahsederek, kurtuluşun önemine değindi, şehitleri rahmet ve minnetle andı. 

Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş ve Bayburt Valisi Mustafa Eldivan'ın birer selamlama konuşması yaptığı programda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de bir konuşma yaptı. 

Bakan Güler, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Kop savunmasında yumruğunu mermi,yüreğini kalkan yapan, arın diyarı, kahramanlar yurdu, Bayburt'umuzun bu önemli anma günü vesilesiyle siz değerli hemşehrilerimle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Sözlerimin başında Bayburt'umuzun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. yıl dönümünü kutluyorum. Rus ordusuna yıllarca geçit vermeyerek Anadolu'nun içlerine düşman işgalinin yayılmasını engelleyen Bayburtumuz; Çanakkale'den sonra Bayburt'un da geçilmez olduğunu göstermiştir" dedi. 

Bakan Güler, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının izletilmesini istedi. Cumhurbaşkanının görüntülü mesajını salondakilerle birlikte izleyen Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını iletti. Bakan Güler, terörle mücadeleden bahsederek, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Programda Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile programın sponsorlarına plaket takdimi yapıldı.

Program, sanatçılar Abdurrahman Kayseri, Sehlan Burak, Muhsin Bayburtlu  ve Orhan Hakalmaz konseri ile son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt Sevdalisi 2 ay önce

Sayın Bakan'a hazır ayağı uğramışken sorabilir miydiniz? Bayburt'tan kaç vatan evladı ordudaki ya da emniyyetteki görevlerinden atıldı 15 Temmuz sonrası? Bir bahaneyle anne ve babaların binbir emekle yetiştirdiği civanlari açlığa terk ettiler. Okullarının en başarılı öğrencileri mesleklerini bırakıp şimdi hayvancılıkla uğraşıyor. Bu adaletsizliği de bütün toplum modern kıtlıkla ödüyor.

Avatar
BAYBURT SEVDALISI 2 ay önce

İcraatlazım baybutta lafınnanpeynir gemisi yürümez

Avatar
Halk 2 ay önce

Lütfedip bayburta gelmemisler İstanbul daha yakin zaten ordan geri kalmamislar sayin bakanım