KUDAKA’dan önce destek sonra ödül

KUDAKA,  2013 yılı Mali destek programları kapanış toplantısı ve ödül töreni düzenlendi. Törende 2013 yılı Mali destek programları kapsamında iller bazında projeleriyle birinci olanlara ödül verildi.

KUDAKA’dan önce destek sonra ödül

Bayburt Postası - KUDAKA,  2013 yılı Mali destek programları kapanış toplantısı ve ödül töreni düzenlendi. Törende 2013 yılı Mali destek programları kapsamında iller bazında projeleriyle birinci olanlara ödül verildi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda bir konuşma yapan Bayburt Valisi ve KUDAKA Dönem Başkanı Hasan İpek, KUDAKA’dan ayrıcalık olarak tarım ve hayvancılık alanında kullanılmak üzere Bayburt’a 2 milyon lira pay alındığını belirterek, 2013 yılında uygulanmayan projelerin yerine yine tarım ve hayvancılık alanındaki yedek projelere şans tanınacağını söyledi. 

İpek, yapmış olduğu konuşmada, “Kalkınma ajansından 2013 yılında Bayburt çok ciddi bir pay aldı. Ben bu anlamda özellikle yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Onların onayıyla Bayburt’a özel bir proje uygulandı. Çünkü Türkiye’de bir yenilik yapıldı. 15 milyon liralık KUDAKA’nın yatırım bütçesinin 2 milyon lirası tarım ve hayvancılıkta kullanılmak üzere sadece Bayburt’a ayrıldı. Bunun dışında diğer projelerde de eşit olarak destek aldık. Biraz öncede yönetim kurulu toplantısı yaptık. Eğer imzalanmayan diğer projeler olursa bunların yerine yine Bayburt’un tarım ve hayvancılıkla ilgili yedekte kalmış projelerine aktarma ile ilgili bir karar aldık. Bu müjdeyi de vermek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı ve KUDAKA Yönetim Kurulu üyesi Hacı Ali Polat ise, 2006 yılında Türkiye’de kalınma ajanslarının kuruluşunda büyük bir dedikoduyla karşılaşıldığını ifade ederek, “Türkiye 26’ya bölünüyor diye yaygara koparılmıştı. Ama şimdi görüyoruz ki Türkiye’mize, bölgemize müthiş katkılar sunuyor. Bayburt 2013 yılında geçen sene yapılmış projelerden dolayı yaklaşık 4 milyon lira hibe alacak. Ben Kalkınma ajanslarını kurarak ülkenin geleceğine olumlu katkı sunan iradeye teşekkür ediyorum” dedi.

Programda bir konuşma yapan KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen ise Kalkınma ajanslarının görevleri ve KUDAKA’nın bölgeye yaptığı katkı hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’deki 26 Kalkınma ajansına 3 yıllık bir süreçte 23 bin proje başvurusu yapıldığını ve bunun proje kültürünün gelişmesine çok ciddi destek olduğunu ifade eden Özmen, “4 bin tanesi desteklenmiş bunların. Bizde KUDAKA olarak çok iyi bir yöndeyiz. 23 bin proje başvurusu içerisinde bine yakın proje başvurusu bizim ajansımızda olmuş. 4 bin desteklenen proje içerisinde de 320 civarında projeyi desteklemişiz” dedi.

KUDAKA tarafından 3 yılda desteklenen 320 projeyle bölgeye 50 milyon lira destek verildiğini söyleyen Özmen, “Eş finansmanını düşündüğümüzde yaklaşık 100 milyon civarında paranın bu üç ilimizde sürkile edilmesini sağlamışız. Kalkınma ajanslarının yaptığı ve yapması gereken şey bölgesel gelişmişlik faktörünü azaltmak, yatırımcıların iş ve işlemlerini tek elden takip etmek. Bizim kuruluş kanunumuzun ilk iki maddesi budur.  Daha sonra yapmış olduğu planlara istinaden bölgeden kalkınmayla ilgili proje almak ve projelere mali destek vermek. 15-20 milyonla bölgenin kalkınması çok öngörülemez. Ama diğer söylediğim ifadelerle yatırımcının işlerini takip etmek gibi faaliyetlerin çok iyi kullanılmasını arzuluyoruz. 3 ilde de yatırım destek ofislerimiz var. Bu yatırım destek ofisleri sadece yatırımcıya hizmet etmiyor. Bilgi isteyen bu konuda bir araştırma içerisine giren herkese yardımcı olmak için varlar. Kalkınma ajanslarının bu yönünün de iyi bilinmesi gerekir” şeklinde konuştu.  

Program, Yatırım Sektörleri Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Bayburt il birincisi 1459 Sayılı Demirözü Tarım Kredi Kooperatifi'ne, Turizmin Geliştirilmesi kar amacı güden ve kurum ve kuruluşlar mali destek programı kapsamında Bayburt il birincisi Kardelen Özel Eğitim kurumu adına Muhammet Ali Özbek’e, Erzurum il birincisi Otel Polat adına Sami Akbaba, Erzincan il biriincisi Eko Denge Turizm Maden şirketi adına Ali Kahraman’a, Turizmin geliştirilmesi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar mali destek programı kapsamında Bayburt il birincisi Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay’a, Erzurum il birincisi Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi adına Prof. Dr. Muhammet Atamanalp’a, Turizme yönelik küçük ölçekli altaypı mali destek proje kapsamında Bayburt ili birincisi Aydıntepe Belediyesi adına Belediye Başkanı Orhan Eraslan’a plaket takdim edilmesiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.