Kızıltuğ'un 'Hikâyeler'i Akıl Fikir Yayınları'ndan kitaplaştı

Gazetemiz yazarı Fırat Kızıltuğ’un ‘Hikâyeler' adlı kitabı okuyucuyla buluştu.

Kızıltuğ'un 'Hikâyeler'i Akıl Fikir Yayınları'ndan kitaplaştı

Bayburt Postası - Akıl Fikir Yayınları’ndan kitaplaşan eserde, Kızıltuğ'un müzik ve edebiyat dünyasına dair kaleme aldığı çok özel hikâyeler yer alıyor. Kızıltuğ'un çocukluk yıllarını geçirdiği Bayburt'un caddelerine, yitip giden insanlarına yönelik izler de bulunan eserde, daha önce Türk Edebiyat Dergisi ve Haber 69 Dergisi'nde yayınlanan ve akademik literatürde çokca atıf alan 'Bir Bayburt Masalı-Bay Böyrek' adlı hikâyesi de bulunuyor. 

226 sayfa hacimli kitabın arka kapağındaki tanıtım bülteninde şu ifadeler yer alıyor:

"Edebiyatın, musikinin usta kaleminden yıllarca dağarcığında, küçük notlarda, dergi sayfalarında birikmiş hikâyeler, yaşanmış olaylar her biri ayrı lezzette...

Bu hikâyeler sizi hiç olmadığınız zamanlara veya mekânlara götürebilir..

Ama hepsi ya ya-şanmış ya da yaşanması muhtemel ibret alınacak, sevinilecek, belki de tebessüm ettirecek onlarca hikâye... Kimisi henüz yazıldı, buğusu üzerinde... Kimisi Fırat Hocanın çocukluğuyla, gençliğiyle yaşıt...

"Hikâyelerimize gelince: Mesleğimiz icabı mûsikî muhitlerinde bir ömür geçirdim. Etrafımda cereyan eden, olayların bir kısmını, hikâyelerin anlatmaya uygun olanlarını; bu kitapta topladık. İsimler, değiştirildi tabii. Hayatta değişmez dört kural vardır: "Gülmek", "Ağlamak", "Sevmek" ve "Sevilmek..." Hikâyelerin kurguları bu dört değişmez kural göz önünde tutularak değerlendirildi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 3 yıl önce

Çok güzel.Daha önce Ecz.Ahmet’in de buna benzer derlediği hikaye kitabı vardı.Güzel çalışmalar.

Avatar
Ahmet Çağıldak 3 yıl önce

Değerli büyüğümüz ve hemşerimiz Fırat Kızıltuğ’a saygılarımı sunarım. İlerleyen yaşında o pırıl pırıl hafızasıyla yine eşsiz bir hizmeti yerine getirmiş. İlk fırsatta alıp okuyacağım.