Şehit Osman Aydoğdu, şehadetinin 23. yılında anıldı

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği (ŞAGDER) Şehit Osman Aydoğdu'yu şehadetinin 23. yılında andı.

Şehit Osman Aydoğdu, şehadetinin 23. yılında anıldı

Bayburt Postası - Şehit Piyede Er Osman Aydoğdu'nun Elmalı köyündeki kabri başında düzenlenen anma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. 

Anma programına elami Köksal: Bayburt Jandarma Alay Komutanı Ramazan Yiğit, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Demriözü Emniyet Müdürlüğü ve Demirözü Müftülüğü perseoneli ile köy halkı katıldı. 

Şehit Osman Aydoğdu 

Şehit Piyade Er Osman Aydoğdu, 21.11.1977 tarihinde Bayburt'ta doğdu. Baba adı Adil, anne adı Mücevher'dir. Bayburt İli Elmalı köyü nüfusuna kayıtlı olan Aydoğdu, ilköğrenimini Elmalı İlkokulu'nda tamamladı. Osman Aydoğdu, 1977/1 tertip olarak Tunceli'nin Nizamiye ilçesinde 28. P. A. 3. Tb. 7. Bölük Komutanlığı'nda yaparken, 16.04.1998 günü nizamiyeden Tunceli'ye gitmek üzere hareket eden konvoyda, 353127 plaka nolu Unimo araçta muhafız olarak giderken Gökçek Karakolu'nun 3,4 kilometre geçtikten sonra Uzuntarla mekiinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu Şehit olmuştur. Şehidin naaşı düzenlenen bir törenle Elamlı köyündeki aile mezarlığına defnedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.