Saraçoğlu’nda 102 nolu oda veya rıhtım boyunca…

Bayburt Postası -  Yaz aylarının Bayburt için bir özelliği de sıla ve gurbet arasındaki gidiş gelişlerin en yoğun dönemleri olmasıdır. Bayburt sevdalılarının kilometreleri umursamazcasına koşup geldikleri memleketlerinde sıkça gittikleri yerler arasında, kıyısında büyüdükleri Çoruh Nehri kenarları çok önemli bir yer tutar. Memleket ziyaretlerinde birçok akraba, eşi ve dostu olmasına rağmen hepsini es geçip, Hotel Saraçoğlu’nda Çoruh’a bakan odalardan birini tatil boyunca kiralayıp, Çoruh’un sesini kendine ninni eden sevdalılara şahit olanlardanız. Veyahut gündüzleri bitmek bilmez ziyaretlerin sonunda kendini, rıhtım boyunca uzanan dinlence alanlarının hoş kokulu çayından tat almaya bırakanları dikkatle seyredenlerdeniz.

Saraçoğlu’nda 102 nolu oda veya rıhtım boyunca…

Saraçoğlu’nda 102 nolu oda veya rıhtım boyunca…Bayburt Postası -  Yaz aylarının Bayburt için bir özelliği de sıla ve gurbet arasındaki gidiş gelişlerin en yoğun dönemleri olmasıdır. Bayburt sevdalılarının kilometreleri umursamazcasına koşup geldikleri memleketlerinde sıkça gittikleri yerler arasında, kıyısında büyüdükleri Çoruh Nehri kenarları çok önemli bir yer tutar. Memleket ziyaretlerinde birçok akraba, eşi ve dostu olmasına rağmen hepsini es geçip, Hotel Saraçoğlu’nda Çoruh’a bakan odalardan birini tatil boyunca kiralayıp, Çoruh’un sesini kendine ninni eden sevdalılara şahit olanlardanız. Veyahut gündüzleri bitmek bilmez ziyaretlerin sonunda kendini, rıhtım boyunca uzanan dinlence alanlarının hoş kokulu çayından tat almaya bırakanları dikkatle seyredenlerdeniz.

Bayburt'un en ünlü dinlencesi, rıhtım...Yine o güzel günlerin içerisindeyiz. Meraklıları tarafından tıka basa doldurulan rıhtım kahvehaneleri her yaz olduğu gibi yine şehrin sevdalılarını ağırlıyor. Şöyle bir göz atalım,
biz de bu zevkin tadına varalım dedik.

Kahvehane sahiplerine sigara yasağının ardından rıhtımın müşterileri “arttı mı” diye sorduk ve aldığımız cevaba şaşırmadık: “Bizim buraların özel müdavimleri vardır. Buralarda oturan insanlar kalesiyle, Çoruh’uyla memleketi teneffüs ettiklerini söylerler. Onun için bizim için bir değişiklik olmadı.”

Ne diyelim, Bayburt’un onlarca güzel yerlerinden biri olan Rıhtım, sizleri ağırlamayı bekliyor… Buyurun…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI: www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link vrilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.