Sonbahar dönemi şap aşısı tamamlandı

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, il genelinde 76 bin 900 adet büyükbaş hayvanın şap hastalığına karşı aşılandığını açıkladı.

Sonbahar dönemi şap aşısı tamamlandı
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, il genelinde 76 bin 900 adet büyükbaş hayvanın şap hastalığına karşı aşılandığını açıkladı.

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, konuyla ilgili bir yazıl açıklama yayınlayarak, Şap hastalığı, tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülebilen salgın ve bulaşıcı,  viral bir hayvan hastalığı olup ölümlere sebebiyet vermesinin yanı sıra, et, süt gibi verim kayıpları çiftçilerimizi ve ülke ekonomimizi olumsuz yönde etkilemektedir" dedi. 

Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında yapılan il genelindeki büyükbaş hayvanların yüzde 90'ının aşılandığını ifade ederek, "1 Ağustos'ta başlayıp ve 20 Kasım tarihine kadar sürecek olan  2015 Yılı Sonbahar Şap aşılama kampanyası döneminin başladığının duyurulmasıyla İl/ilçe Müdürlüklerimiz ekiplerince mesai ayırt etmeksizin özverili çalışma sonucunda %90 oranında bitirme oranıyla İlimiz genelinde 3 aydan büyük 76.900 Adet Büyükbaş hayvan şap hastalığına karşı aşılanmıştır. İlgili kanun maddesince 7 bin 321 TL idari para cezası olan ve yetiştiricilerimiz tarafından yaptırılması mecburi olan Şap Aşısı için farklı illere büyükbaş hayvanların sevkinde veteriner sağlık raporu verilmesi için aşılanmalarının üzerinden 15 gün geçmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Karabulut, Bayburt'taki yetiştiricilerin konuya duyarlı davrandığına da değinerek, "Şap aşılama kampanyası dönemindeki yüksek aşılama oranı Bayburt İli Yetiştiricilerimizin Şap Aşılama hususunda duyarlı olunduğu göstermekte olup, il Müdürlüğü olarak yetiştiricilerimizin hayvan yetiştiriciliğinde sağlıklı ve bereketli bir süreç geçirmelerini temenni ederiz" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.